Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Голова районної ради Олександр Мисник взяв участь у засіданні Колегії райдержадміністрації

31-05-2018, 16:51 | Розділ: Новини | Переглядів: 430

На засіданні Колегії райдержадміністрації, яке відбулось 31 травня, розглянуто важливі питання життєдіяльності району. Зокрема, мова йшла про соціальний захист учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, внутрішньо-переміщених осіб, хід проведення комплексу весняно-польових робіт в сільськогосподарських підприємствах району, виконання районного плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства.

Стосовно реалізації в районі державної політики у сфері соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, внутрішньо-переміщених осіб проінформовано про пільги, які надаються даній категорії громадян. Зокрема, мова йшла про знижку на оплату за житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, про безплатний проїзд, забезпечення санаторно-курортними путівками та послугами з психологічної реабілітації, а також виплати щорічної разової грошової допомоги до 05 травня згідно із Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

По питанню проведення комплексу весняно-польових робіт в сільськогосподарських підприємствах району відмічено зростання площ під технічними культурами та обсягів посіву зернових культур. В районі в аграрному секторі працює 130 суб’єктів підприємницької діяльності, які використовують найсучасніші технології ведення аграрного бізнесу, такі як STRIP-TILL, NO-TILL та поверхневий обробіток грунту, що призводить до значної економії обігових коштів у порівнянні з традиційними методами обробки грунту. Найбільші посівні площі озимих зернових в ДП «Зернятко», СТОВ «Олстас-льон», ТОВ «Праця Стольне», ТОВ «Мена-Авангард», ФГ «Бутенко, ФГ Ковбаси В.О.

Під час розгляду даного питання було зазначено, що якісне та своєчасне проведення весняного комплексу робіт відіграє важливу роль у формуванні майбутнього врожаю та виконанні показників виробництва валової продукції в господарствах Менського району.

На засіданні Колегії також було проаналізовано виконання районного плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року, зокрема в частині забезпечення належного соціального захисту дітей та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в тому числі багатодітних. Охарактеризовано основні завдання, які стоять перед службою у справах дітей в районі, що направлені на зменшення соціального сирітства – одного із найсумніших явищ життя сучасного суспільства, коли дитина стає сиротою при живих батьках. На сьогоднішній день в районі створено 15 прийомних сімей, в яких виховується 20 дітей та один будинок сімейного типу, в якому виховується 7 дітей, позбавлених батьківського піклування. Одна сімейна пара перебуває на обліку як кандидати на усиновлювачі та проходить курс навчання в прийомні батьки. Дві сімейні пари з двох прийомних сімей усиновили своїх вихованців. Наголошено на низку соціальних і правових проблем, які потребують вирішення в даній сфері.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.