Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Голова районної ради взяла участь у засіданні колегії Менської райдержадміністрації

27-05-2019, 14:29 | Розділ: Новини | Переглядів: 314

Сьогодні відбулося засідання Колегії Менської районної державної адміністрації, в якому взяла участь голова районної ради Наталія Боюн.

Розпочав та вів засідання Колегії голова райдержадміністрації Валерій Щукін. Соціальний захист учасників АТО та профілактика соціального сирітства - такими були основні питання порядку денного.

З інформацією про стан реалізації державної політики у сфері соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, внутрішньо – переміщених осіб виступив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Роговенко. Зокрема, було відмічено, що на обліку в управління перебуває 308 учасників бойових дій, 7 інваліди війни із числа учасників АТО, 5 учасників війни, 13 осіб, які отримали статус сім’ї загиблого (померлого) під час участі в зоні АТО. Учасники антитерористичної операції та сім’ї загиблих користуються знижкою плати за житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ. Також вини забезпечуються санаторно-курортними путівками на оздоровлення згідно бюджетної програми «Заходи з із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».

Не залишаються поза увагою і внутрішньо переміщені особи. Таких на обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 166 осіб. За переведенням виплати державних соціальних допомог громадян, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, до управління звернулося 26 осіб, всім призначено виплату допомоги за місцем проживання. У квітні щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття виплат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, виплачено 45 сім’ям.

Про виконання районного плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року, в частині забезпечення належного соціального захисту дітей та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, у тому числі багатодітних проінформувала членів Колегії та запрошених начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тамара Песоцька. У підсумку обговорення даного питання голова райдержадміністрації наголосив на необхідності здійснення соціальними службами району відповідного контролю за неблагополучними сім’ями, а також постійного обстеження умов проживання дітей, з метою недопущення нещасних випадків, які можуть бути наслідком неналежного виконання батьками їх обов’язків.

За підсумками розгляду питань порядку денного засідання Колегії прийнято відповідні рішення.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.