Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Відбулося Пленарне засідання 16 сесії районної ради сьомого скликання

22-12-2018, 17:07 | Розділ: Новини | Переглядів: 456

Головними питання порядку денного шістнадцятої сесії районної ради були Програма економічного та соціального розвитку та районний бюджет на 2019 рік.

Але перш ніж перейти до їх розгляду, депутати прийняли ряд різногалузевих програм, що знайшли своє відображення у Програмі економічного та соціального розвитку та районному бюджеті. Серед них – програма підтримки вторинної медичної допомоги, програма сприяння розвитку творчої особистості вчителя та учня, 7 програм з соціального захисту населення, програми розвитку КП «Менарайкомунпослуга» та КУ «Трудовий архів Менського району». Заслухали депутати першого заступника військового комісара Сергія Лавського щодо програм територіальної оборони та виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу в Менському районі. Затвердили програму культурно-мистецьких заходів, доповнивши її декількома позиціями тощо.

З основними положеннями проекту Програми економічного і соціального розвитку Менського району на 2019 рік присутніх ознайомила Алла Васюк, начальник відділу економічного та агропромислового розвитку райдержадміністрації. Акцентувала увагу на тих проектах та програмах, які планується реалізувати у 2019 році. До переліку пріоритетних об’єктів, які потребують залучення коштів державного бюджету на 2019 рік включені наступні об’єкти:

- будівництво «другої черги» – 4-х квартирного житлового будинку № 2 для медиків по вул. Шевченка 61-а в м.Мена;

- реконструкція теплових мереж КЗОЗ «Менська центральна районна лікарня» по вул. Шевченка 61 «А» в місті Мена;

- реконструкція фасаду 3-х поверхового лікувального корпусу ЦРЛ по вул. Шевченка,61-А в м.Мена;

- придбання апарату комп’ютерної томографії для раннього виявлення злоякісних новоутворень, туберкульозу та діагностики інших складних захворювань у жителів Менського та сусідніх районів;

- реконструкція системи опалення Локнистенської ЗОШ I-III ступенів з встановленням твердопаливних котлів;

- капітальний ремонт приміщення центральної районної бібліотеки Комунального закладу «Менська централізована бібліотечна система»;

- створення центру культури дозвілля та патріотичного виховання;

- розроблення містобудівної документації (виготовлення топографічної зйомки території Березнянської селищної ради).

Про проект районного бюджету на 2019 рік, проінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Булавка.

Ознайомила з основними змінами, що відобразились у проекті бюджету у зв'язку з надходженням інформації щодо обсягів міжбюджетних трансфертів із бюджету ОТГ до районного бюджету по спів фінансуванню закладів та установ гуманітарної та соціальної сфери. Відповідно до інформації, наданої Менською міською радою, згідно з рішенням про бюджет Менської ОТГ від 17.12.2018, обсяг міжбюджетних трансфертів до районного бюджету буде становити 7,0 млн грн. Внаслідок проведених перерахунків вивільнений ресурс дав змогу скоротити нестачу кошторисних призначень по заробітній платі на 1,4 місячних фонди.

Депутати районної ради прийняли Програму економічного і соціального розвитку та районний бюджет на 2019 рік.

Крім цього, прийнято ряд рішень з організаційних питань діяльності районної ради: обрано голову постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища – Костянтина Ніколайчика, який до цього був заступником голови постійної комісії з питань регламенту, законності , правопорядку та управління об’єктами комунальної власності, затверджено план роботи на 2019 рік, уповноважено голову районної ради до участі в асоціаціях органів місцевого самоврядування різного рівня, внесено зміни до «депутатської» Програми, збільшено розмір винагороди до почесних грамот (до Почесної грамоти районної ради – 200 грн замість 100 грн, до спільної грамоти райдержадміністрації та районної ради – 300 грн замість 200 грн) та ін.

Також депутати делегували до складу Госпітальної ради Північного госпітального округу головного лікаря Менської ЦРЛ Григорія Разнована.

Затвердила районна рада звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 9 місяців 2018 року та внесла зміни до рішення районного бюджету на 2018 рік.

Про виконання районної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2017-2021 роки проінформував Валерій Квашук, директор КП «Менарайкомунпослуга», який закликав депутатів та голів громад до співпраці та взаємодії задля очищення населених пунктів від твердих побутових відходів.

Депутати затвердили нові редакції статутів Березнянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, КНП «Менська центральна районна лікарня», КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги», КЗ «Менська централізована бібліотечна система».

За поданням депутата районної ради Надії Тюшкевич та постійної комісії з питань бюджету було розглянуто та прийнято звернення депутатів районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України, щодо недопущення підвищення ціни на газ для потреб населення та встановлення мораторію на підвищення комунальних тарифів.

Розглянуто ряд питань щодо управління майном спільної власності територіальних громад району.

Питання порядку денного «Про безоплатну передачу бібліотечних фондів та майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району у комунальну власність Менської міської об’єднаної територіальної громади», по якому інформував Олександр Карпенко, завідувач сектору культури і туризму районної державної адміністрації, не було підтримано при проведенні поіменного голосування. Тільки після пояснень, які надав депутатам голова районної державної адміністрації Валерій Щукін, дане питання за пропозицією депутатів було поставлено на повторне голосування та набрало необхідну кількість голосів.

Сесія розглянула та підтримала запит депутата Тетяни Олещенко щодо присвоєння Менському зоопарку імені Геннадія Полосьмака та встановлення на території зоопарку меморіальної дошки пам’яті його засновнику. Було вирішено направити відповідні клопотання до Менського зоологічного парку загальнодержавного значення, до Чернігівської обласної ради, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації з проханням підтримати дану пропозицію.

Всього на пленарному засіданні було розглянуто 44 питання.

У «Різному» голова районної ради проінформувала про зміни у складі фракції «Наш край», зміни у складі Президії районної ради, нагадала депутатам про початок з 01.01.2019 нового етапу декларування.

Перед депутатами виступила головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Корнієнко, яка проінформувала про стан справ у первинній медичній ланці у районі: її реформування, підписання декларацій про вибір лікаря, наслідки не підписання декларацій або підписання з лікарями з інших регіонів, проблематичні питання галузі, принципи оплати праці як лікарів, так і середнього і молодшого медичного персоналу Подякувала головам громад і депутатів за підтримку та співпрацю.

Депутати районної ради активно долучились до обговорення реформування первинної ланки медицини: озвучували проблеми обслуговування жителів малих населених пунктів, у яких відсутні фельдшерські пункти і доїзду до них працівників ФАПів, перспективи та подальшу долю сільських підрозділів центру, обговорювали питання укладення декларацій тими людьми, які ще не обрали лікаря, запитували про процедури направлень пацієнтів від лікаря сімейної медицини до профільного спеціаліста та багато інших питань.

В роботі засідання брали участь голова районної державної адміністрації Валерій Щукін, депутат Чернігівської обласної ради Микола Бутенко.

Рішення, прийняті на шістнадцятій сесії районної ради сьомого скликання, будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.