Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

18 грудня відбулось розширене засідання Президії районної ради

18-12-2018, 16:36 | Розділ: Новини | Переглядів: 498

Сьогодні, 18 грудня, відбулось розширене засідання Президії районної ради за участю осіб, визначених як виступаючі з питань порядку денного шістнадцятої сесії, яке провела голова районної ради Наталія Боюн.

У засіданні взяв участь голова райдержадміністрації Валерій Щукін.

Голови постійних комісій, керівники депутатських фракцій обговорили питання порядку денного шістнадцятої сесії районної ради сьомого скликання.

Голова районної ради Наталія Боюн повідомила про проекти рішень з організаційних питань діяльності районної ради: план роботи, зміни у складі постійних комісій та ряд інших.

З основними положеннями проекту Програми економічного і соціального розвитку Менського району на 2019 рік присутніх ознайомила Алла Васюк, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації. Акцентувала увагу на тих проектах та програмах, які планується реалізувати у 2019 році. До переліку пріоритетних об’єктів, які потребують залучення коштів державного бюджету на 2019 рік включені наступні об’єкти:

- будівництво «другої черги» – 4-х квартирного житлового будинку № 2 для медиків по вул. Шевченка 61-а в м.Мена;

- реконструкція теплових мереж КЗОЗ «Менська центральна районна лікарня» по вул. Шевченка 61 «А» в місті Мена;

- реконструкція фасаду 3-х поверхового лікувального корпусу ЦРЛ по вул. Шевченка,61-А в м.Мена;

- придбання апарату комп’ютерної томографії для раннього виявлення злоякісних новоутворень, туберкульозу та діагностики інших складних захворювань у жителів Менського та сусідніх районів;

- реконструкція системи опалення Локнистенської ЗОШ I-III ступенів з встановленням твердопаливних котлів;

- капітальний ремонт приміщення центральної районної бібліотеки Комунального закладу «Менська централізована бібліотечна система»;

- створення центру культури дозвілля та патріотичного виховання;

- розроблення містобудівної документації (виготовлення топографічної зйомки території Березнянської селищної ради).

Про проекти рішень з бюджетних питань, у тому числі і про проект районного бюджету на 2019 рік, проінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Булавка.

Зауважила, що наразі, виходячи із основних показників районного бюджету на наступний рік, забезпеченість кошторисними призначеннями на заробітну плату педагогічних працівників становить 11 місячних фондів (з урахуванням 20-відсоткової надбавки за престижність), медичних працівників – 8 місячних фондів, інших галузей (у тому числі і непедагогічних працівників, зайнятих в системі освіти, – на рівні 7 місячних фондів. Витрати на енергоносії забезпечені повністю (окрім охорони здоров’я). На районні програми різногалузевого напрямку планується витратити 3,1 млн грн.

Ситуація по забезпеченості може змінитись у разі, якщо Менська міська рада надасть інформацію щодо обсягів міжбюджетних трансфертів із бюджету ОТГ до районного бюджету по спів фінансуванню закладів та установ гуманітарної та соціальної сфери. У такому випадку проект буде доопрацьовано та подано на розгляд сесії.

По проектам рішень з питань у галузі соціального захисту населення виступила Валентина Рогова, заступник начальника управління соціального захисту райдержадміністрації.

Віктор Ємець, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації, надав пояснення з питань, які внесені на розгляд сесії з ініціативи очолюваного ним підрозділу, у тому числі, і проекти програм у галузі освіти – щодо сприяння розвитку творчої особистості вчителя та учнів, а також щодо харчування учнів у 2019 році (проти минулорічного 6,50 грн на учня у поточному році - 10 грн у наступному).

Сергій Лавський, заступник військового комісара Менського районного військового комісаріату, проінформував по проектах Програм територіальної оборони Менського району на 2019 рік та виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу в Менському районі, на 2019 рік.

Олександр Карпенко, завідувач сектору культури і туризму районної державної адміністрації, проінформував щодо проекту програми культурно-мистецьких заходів та забезпечення розвитку творчих колективів на 2019 рік та щодо передачі бібліотечних фондів та майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району у комунальну власність Менської міської об’єднаної територіальної громади, а також проекту Статуту комунального закладу «Менська централізована бібліотечна система» Менської районної ради Чернігівської області.

Члени Президії також заслухали ряд питань про управління комунальним майном, проектів програм щодо утримання установ та закладів бюджетної сфери тощо.

Всього до порядку денного шістнадцятої сесії включено 42 питання.

Після засідання Президії депутати районної ради працювали в постійних комісіях.

Пленарне засідання шістнадцятої сесії районної ради відбудеться 22 грудня поточного року.

Всі проекти рішень порядку денного шістнадцятої сесії районної ради розміщені на веб-сайті районної ради в розділі «Офіційні документи. Проекти рішень районної ради».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.