Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

23 грудня 2016 року відбулося пленарне засідання шостої сесії районної ради сьомого скликання.

23-12-2016, 17:36 | Розділ: Новини | Переглядів: 731

Пленарне засідання розпочалось з розгляду звіту про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 9 місяців 2016 року та проекту рішення щодо внесення змін до бюджету поточного року, про що проінформувала Булавка О.М., начальник фінансового управління райдержадміністрації.

Потім депутати розглянули ряд проектів районних програм, що покликані регулювати відносини в різних галузях.

Зокрема, під час обговорення проекту Програми фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень та інших видатків, пов’язаних з діяльністю районної ради, на 2017-2020 роки, депутат районної ради Фесюн К.О. внесла пропозицію передбачити в програмі кошти на виконання депутатських повноважень, завдяки яким кожен депутат зміг би надавати допомогу жителям району, закладам, установам, тощо. Дана пропозиція була підтримана всіма депутатами. У перерві постійна комісія з питань бюджету провела засідання, рішенням якого запропонувала віднайти в районному бюджеті (за рахунок резервного фонду) кошти на виконання депутатських повноважень у розмірі 30 тис. грн. на кожного депутата.

Про районну Програму із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на 2016-2020 роки та районну Програму попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2017-2021 роки «Діти Менщини» присутніх проінформувала Песоцька Т.А., начальник служби у справах дітей райдержадміністрації.

Також депутати внесли зміни до районної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2016-2020 роки, районної Програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки, Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016-2020 роки, затвердили Районну програму організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів Менського району на 2017 рік, Програму розвитку малого і середнього підприємництва в Менському районі на 2017-2020 роки, Програму поводження з твердими побутовими відходами на 2017-2021 роки, Програму розвитку Комунального підприємства «Менарайкомунпослуга» на 2017 рік, Програму розвитку трудового архіву на 2017 рік, програму забезпечення пожежної безпеки на території Менського району та територіальних громадах, утворених внаслідок добровільного об’єднання, на 2017-2020 роки, Програму місцевих стимулів для медичних працівників Менського району на 2017-2020 роки, Програму поповнення бібліотечних фондів Менської ЦБС на 2017-2121 роки, Програму культурно-мистецьких заходів та забезпечення розвитку творчих колективів на 2017 рік, Програму виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу, а також виконання заходів територіальної оборони в Менському районі, на 2017 рік.

Після прийняття галузевих програм депутати розглянули основні питання порядку денного: Програму економічного і соціального розвитку району на 2017 рік та районний бюджет на 2017 рік.

З доповіддю по проекту програми виступила Васюк А.В., начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації. Із співдоповіддю виступила Фесюн К.О., голова постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Про районний бюджет на 2017 рік депутатам доповіла Булавка О.М., начальник фінансового управління райдержадміністрації. Відповіла на численні запитання присутніх. В своєму виступили Булавка О.М. відмітила, що у показниках районного бюджету враховано підвищення заробітної плати з 01 січня 2017 року до 3200 грн. та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС – 1600 грн. На цю мету передбачено додаткові видатки у розмірі 12,0 млн грн. Але, на жаль, дефіцит кошторисних призначень по виплаті заробітної плати становить 2,5 місячних фонди.

Під час обговорення проекту бюджету певна увага була зосереджена на питаннях діяльності громадської організації ФСТ «Колос». Як пояснив голова райдержадміністрації Валерій Щукін, у наступному році районний бюджет не може надавати фінансову підтримку громадським організаціям, а тому є пропозиція передати стадіон «Колос» та майно в оперативне управління відділу освіти на баланс ДЮСШ «Колос», тобто, районного комунального закладу. Це дасть можливість належним чином утримувати майно громад, тим більше наразі стоїть питання проведення ремонту приміщення спортзалу, яке можна фінансувати лише через розпорядників бюджетних коштів.

Далі сесія заслухала інформація заступника керівника Менської місцевої прокуратури Федоренко В.Ю. про стан законності та протидії корупції у Менському районі за 11 місяців 2016 року та прийняла її до відома.

Депутати затвердили у новій редакції ряд Положень та Статутів комунальних установ та закладів, прийняли положення про надання платних послуг закладами культури.

Також депутатами був прийнятий план роботи Менської районної ради на 2017 рік та затверджено Список присяжних Менського районного суду.

Під час пленарного засідання велика увага була приділена питанням медицини ( розмежування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги, приведення ліжкового фонду Менської ЦРЛ до розрахункової потреби) , та питанням управління комунальним майном спільної власності.

За ініціативи депутата районної ради Мурованого С.Г. депутатами було присвоєно звання «Почесний громадянин Менського району» Ільчишину Олександру Михайловичу, учаснику АТО (посмертно).

Також районною радою розглянуто ряд земельних питань.

Всього депутати районної ради розглянули 60 питань.

В роботі пленарного засідання взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Бутенко М.О. та Леоненко В.М.

Рішення з питань порядку денного шостої сесії районної ради сьомого скликання будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.