Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

На другому пленарному засіданні двадцять сьомої сесії районної ради вирішували питання передачі майна комунальної власності

9-10-2020, 17:14 | Розділ: Новини | Переглядів: 940

Сьогодні депутати продовжили засідання двадцять сьомої сесії районної ради, розглядаючи питання передачі майна.

Перед пленарним засіданням збиралась Президія та постійні комісії районної ради, попередньо розглядаючи пропоновані проекти рішень.

На пленарному засіданні розглядались питання щодо передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Менського району у власність Менської міської об'єднаної територіальної громади та Березнянської селищної громади.

Про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району у комунальну власність Менської міської об’єднаної територіальної громади районних підприємств медичної галузі - центральної районної лікарні та центру первинної медико-санітарної допомоги, присутнім доповідали генеральні директори - Григорій Разнован та Наталія Корнієнко. Передача закладів до власності міської об’єднаної територіальної громади була ініційована Менською міською радою. Обговорюючи передачу Центру ПМСД депутати зауважили на подальшій формі, механізмах обслуговування та надання послуг первинної медицини на території майбутньої Березнянської громади Чернігівського району. Учасники пленарного засідання прийшли до висновку, що на даному етапі не варто «розривати» підприємство, адже поки що невідомо, який саме шлях обере Чернігівський район та сама Березнянська громада при вирішенні питання функціонування ФАПів: чи створення власного ЦПМСД, чи обслуговування Чернігівським ЦПМСД, чи продовження співпраці з Менським центром. А отже районний центр первинної медико-санітарної допомоги продовжить надавати послуги, його сімейні лікарі будуть виконувати свою роботу згідно укладених декларацій та за відпрацьованою системою.

На сесії вирішувалась доля Степанівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Прийнято рішення щодо передачі до власності Березнянської громади чотирьох транспортних засобів – трьох автобусів та автомобіля. Сам же заклад та решта майна, закріпленого за ним, передається до власності Менської ОТГ.

З метою справедливого розподілу майна спільної власності громад Менського району Березнянській громаді передали частину майна територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та закладів культури, а також районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Такі рішення є намаганням підтримати майбутню Березнянську об’єднану громаду та надати їй можливість розпочати діяльність та створювати власні заклади соціальної сфери, маючи хоча б якусь матеріальну базу. Депутати звернули увагу на ряд проблемних питань, що можуть виникнути у громаді із забезпеченням обслуговування автотранспорту, забезпеченням підвезення учнів тощо. Попередньо обговорено, що будуть напрацьовуватись механізми взаємодії та співпраці між новообраною Березнянською селищною радою та Степанівським МНВК.

До Менської міської об’єднаної територіальної громади також запропоновано передачу частини майна територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Майже кожне рішення, що стосувалось передачі майна, передбачає початок таких процедур після набуття повноважень новообраними Менською міською та Березнянською селищною радами після місцевих виборів. Це дозволить підготуватись районним закладам до передачі такого майна, збереже умови для їх сьогоднішнього функціонування та виконання власних повноважень на обслуговуваній території, а також буде мати нормативне підґрунтя самої передачі майна та юридичних осіб, що розташовані на територіях, які ще не входять до складу ОТГ.

Крім цього, районна рада ініціювала перед Менською міською радою щодо надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність міської громади юридичних осіб, які перебувають в управлінні районної ради – Комунального підприємства «Менарайкомунпослуга» та Комунальної установи «Трудовий архів Менського району».

В «Різному» перед присутніми виступили генеральний директор КНП «Менський ЦПМСД» Наталія Корнієнко, та генеральний директор КНП «Менська ЦРЛ» Григорій Разнован з інформацією щодо ситуації з COVID-19 на території району. Наголосили на серйозності ситуації та необхідності дотримуватись норм та правил визначених Міністерством охорони здоров'я задля того, щоб зменшити ризик захворювання та зменшити навантаження на заклади охорони здоров'я.

Рішення, прийняті на другому пленарному засіданні двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання, будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.