Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Про політику зайнятості населення району йшла мова на спільному засіданні громадської ради та служби зайнятості

23-10-2013, 11:55 | Розділ: Новини | Переглядів: 1205

Новий Закон «Про зайнятість населення» було розроблено на виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на впровадження активної політики зайнятості населення. Документ містить низку важливих новацій, що стосуються всіх фігурантів на ринку праці. Він містить деякі позитивні зміни як для роботодавців, так і для працівників. Можна сказати, що держава зробила крок назустріч бізнесу і чесним нарахуванням заробітних плат тим українцям, що працюють. З цією метою 22 жовтня у районному центрі зайнятості відбулося спільне засідання «круглого столу» з роботодавцями, соціальними партнерами та представниками Громадської ради при райдержадміністрації.

На заході були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Василенко, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Вікторія Прищепа, заступник міського голови Юрій Стальниченко, начальники управлінь та відділів, робота яких пов’язана із соціальним захистом населення, та представник районної газети «Наше слово».

Головні питання, які були винесені на засідання, стосувалися надання послуг районним центром зайнятості та стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць.

Перед початком заходу директор Центру Тамара Кот проінформувала присутніх про стан ринку праці району, провела екскурсію по закладу, ознайомила з призначенням та змістом функціонально-просторових секторів центру зайнятості.

Заступник директора, начальник відділу надання соціальних послуг Ірина Анцигіна поінформувала присутніх про надання послуг молоді в т.ч. неповнолітнім особам, про забезпечення оперативності працевлаштування безробітних громадян, про надання консультацій особам з питань організації та провадження підприємницької діяльності, про стан організації професійного навчання під замовлення роботодавців та самозайнятість, в тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та видачу ваучерів для підвищення конкурентоспроможності осіб, старших за 45 років на ринку праці.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Оксана Мироненко розповіла про стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них в першу чергу соціально вразливих категорій населення, шляхом виплати компенсації єдиного соціального внеску, інформування роботодавців щодо використання праці неповнолітніх, дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, про організацію та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру, упередження порушень трудового законодавства та легалізація виплати заробітної плати, роз’яснення змісту нових соціальних послуг, які надає роботодавцям центр зайнятості.

Учасники заходу також мали можливість ознайомитись з інформаційними матеріалами, отримати кваліфіковані консультації з працевлаштування та професійного навчання, із започаткування власної справи, з правових аспектів праці тощо.

Спільне засідання «круглого столу» районного центру зайнятості та громадської ради пройшло конструктивно. Представники влади та роботодавці відповіли на усі запитання, що цікавили громадськість.

Даний захід був приурочений до Дня працівників соціальної сфери.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.