Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Обговорили за «круглим столом» нові напрями взаємодії служби зайнятості та територіальних громад

18-02-2016, 09:28 | Розділ: Новини | Переглядів: 645

З метою підвищення ефективності взаємодії служби зайнятості з органами місцевого самоврядування для подолання сільського безробіття і створення нових робочих місць за ініціативою Менського районного центру зайнятості 16 лютого 2016 року у районній державній адміністрації проведено засідання «круглого столу» на тему: «Нові напрями взаємодії Менського районного центру зайнятості з сільськими, селищними та міською радами». Серед запрошених керівники територіальних громад району, начальник управління соціального захисту населення Менської РДА, представник ПФУ, представник військового комісаріату.

Зі вступним словом до присутніх звернувся в.о. голови Менської РДА Валерій Щукін, який розповів про соціально-економічний стан району, провів короткий аналіз стану справ у промисловості, сільському господарстві та підвів підсумки виконання Програми зайнятості та Програми соціально-економічного розвитку і бюджету району, наголосив на проблемних питаннях району які залишаються невирішеними і запропонував на загальне обговорення шляхи їх вирішення.

Директор районного центру зайнятості Тамара Кот поінформувала присутніх про стан ринку праці, узагальнила аналіз стану виконання угод про спільну діяльність з сільськими, селищними та міською радою у 2015 році та відзначила високий рівень взаємодії з органами місцевого самоврядування щодо організації та фінансування громадських робіт. Розповіла про основні пріоритети діяльності та про нові можливості служби зайнятості у забезпеченні громадян постійною та тимчасовою зайнятістю, в тому числі сприяння укомплектуванню вакансій шляхом організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації претендентів на заповнення нових та вільних робочих місць та забезпечення працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих військовослужбовців учасників АТО, а також звернула особливу увагу на необхідності відкриття власної справи за напрямками, попит на які не задовольняється або задовольняється не в повній мірі в кожній територіальній громаді та на необхідності передбачення в місцевих бюджетах коштів для організації громадських робіт для безробітних.

Заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг Ірина Анцигіна розповіла про нову форму Угоди про спільну діяльність центру зайнятості та територіальних громад, пояснила порядок заповнення Паспортів соціального розвитку села та Паспортів сільської ради та Порядок укладання Угод про спільну діяльність.

Дуже жваво обговорювався виступ начальника управління соціального захисту населення Володимира Роговенка, який повідомив присутнім про умови надання житлових субсидій населенню. Наголосив на ряді проблемних питань, що виникають при оформленні та отриманні субсидії та висловив надію на співпрацю з головами територіальних громад щодо залучення безробітних до громадських робіт по допомозі населенню в оформленні житлових субсидій.

Сільський голова села Локнисте Володимир Кручко поінформував присутніх про проведену роботу із залученням безробітних до громадських робіт по благоустрою села: упорядкуванню кладовищ, сільських вулиць, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, вирубці чагарників на території села, а також впорядкуванню обеліску та місць поховання загиблих воїнів.

Спілкування відбулося в атмосфері конструктивного діалогу. Відтак, присутні вирішили, що існуючий досвід роботи та подальша співпраця районного центру зайнятості, місцевої влади та роботодавців дозволить вирішувати проблемні питання працевлаштування, бо лише спільні завдання та координація дій будуть результативними у вирішенні питань соціальної захищеності громадян та подолання сільського безробіття.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.