Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

04 вересня 2014 року відбулось пленарне засідання двадцять другої сесії районної ради

5-09-2014, 09:04 | Розділ: Новини | Переглядів: 742

04 вересня 2014 року відбулось пленарне засідання чергової, двадцять другої, сесії районної ради шостого скликання. На початку пленарного засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, що загинули в ході АТО.

Голова районної територіальної виборчої комісії Мороз Т.О. оголосила постанову Менської районної виборчої комісії «Про реєстрацію депутата районної ради», відповідно до якої, визнано обраною та зареєстровано депутатом районної ради Волосюк Ольгу Степанівну (обрану по багатомандатному виборчому округу від Менської районної організації Соціалістичної партії України).

Попередньо було заплановано першим по порядку денному розглянути питання щодо мобілізації в Менському районі, але районний військовий комісар Павлюк В.М., не зміг взяти участь у пленарному засіданні сесії та проінформувати депутатський корпус через об’єктивні причини.

Першим питанням пленарного засідання сесії розглянуто питання «Про хід виконання районних програм у галузі освіти (Районного плану оптимізації шкільної мережі на 2008 – 2019 роки, затвердженого рішенням районної ради від 24.04.2008, районної Програми роботи з обдарованою молоддю на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням районної ради від 30.12.2010, районної цільової Програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки, затвердженої рішенням районної ради від 29.03.2011, районної Програми «Забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів району ліцензійними електронними засобами навчального призначення та мультимедійним обладнанням на 2011 – 2016 роки», затвердженої рішенням районної ради від 29.03.2011, районної Програми «Шкільний автобус» на 2011 – 2015 роки, затвердженої рішенням районної ради від 29.03.2011, Районної цільової соціальної Програми розвитку позашкільної освіти на період до 2015 року, затвердженої рішенням районної ради від 19.10.2011)».

З детальною інформацією по даному питанню виступив Литовченко Л.В. начальник відділу освіти Менської районної державної адміністрації.

В обговоренні питання взяли участь депутати районної ради Магула В.Г. та Кіндер В.М. Останній запропонував кожному депутату районної ради долучитися до справи допомоги військовим, що поранені в ході АТО та здати кров для поранених, що перебувають на лікуванні в Чернігівському військовому госпіталі.

Клименко О.В., спеціаліст сектору справах сім'ї, молоді та спорту Менської райдержадміністрації проінформувала присутніх про хід виконання та про внесення змін до районної Програми оздоровлення та відпочинок дітей Менського району на 2011 – 2015 роки «Веселкове літо».

З інформацією по питаннях порядку денного сесії «Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 3 місяці 2014 року» та «Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 6 місяців 2014 року» виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Булавка О.М.

Про роботу підприємств, установ, організацій та закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району перед присутніми з відповідними звітами виступили Дудко І.В., директор комунального закладу «Менська централізована бібліотечна система» Менської районної ради, Підлипська Н.К., директор комунального закладу «Менський районний будинок культури» Менської районної ради, Кравченко Т.В., в.о. директора комунального закладу «Березнянський історико-краєзнавчий музей ім.Г.Г.Верьовки» Менської районної ради.

Голова районної ради Невжинський В.М. подякував керівникам та колективам закладів культури, а також освіти за плідну роботу.

Керуючий справами виконавчого апарату, депутат районної ради Прищепа В.В. проінформувала присутніх по питаннях порядку денного сесії «Про затвердження Списку народних засідателів Менського районного суду», «Про затвердження Списку присяжних Менського районного суду», «Про внесення змін та доповнень до Регламенту роботи районної ради шостого скликання».

Депутати розглянути та прийняли рішення по ряду питань щодо управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району. Зокрема «Про встановлення зменшеного розміру орендної плати», яким для Головного управління юстиції в Чернігівській області встановлено зменшений розмір плати за оренду обрядової зали в районному Будинку культури, «Про надання дозволу Блистівській ЗОШ І-ІІІ ст. на передачу в оренду приміщення», згідно з яким виділено приміщення у школі для розміщення дитячого садка с.Блистова, «Про продовження дії дозволу на передачу в оренду майна та встановлення зменшеного розміру орендної плати», яким вирішено питання передачі приміщень для Осьмаківського дитячого садка. Також надано дозвіл Менській районній гімназії на передачу в оренду частини приміщення для розміщення буфету, встановлено зменшений розмір орендної плати (до кінця року) за оренду частини приміщення КЗ «ЦКДМ».

Проект рішення по питанню «Про надання дозволу КЗОЗ «Менська центральна районна лікарня» на передачу в оренду приміщення» не знайшов підтримки серед депутатів та був направлений на додаткове вивчення та для розгляду на наступній сесії.

З проектами рішень по питаннях «Про виплату грошової компенсації вартості продуктів харчування на 2014 рік батькам дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які не відвідують дошкільний заклад», «Про затвердження розміру допомоги потерпілим внаслідок пожежі 21.07.2014», «Про внесення змін до районної Програми по наданню матеріальної допомоги громадянам району на 2011-2015 роки» депутатів ознайомив начальник управління соціального захисту райдержадміністрації, депутат районної ради Роговенко В.І. По всіх цих питаннях прийнято відповідні рішення.

Депутати внесли зміни до рішення районної ради від 29 січня 2014 року «Про районний бюджет на 2014 рік». З інформацією по даному питанню виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Булавка О.М. В обговоренні взяли участь депутати районної ради Мацішевська Л.В., Леоненко В.М., Корнієнко Н.І., Аношко С.О., голова районної державної адміністрації Мисник О.П.

Мойсєєнко Н.І., начальник фінансово-господарського відділу - головний бухгалтер виконавчого апарату районної ради проінформувала депутатів по питанню порядку денного пленарного засідання «Про надання допомоги депутатами районної ради». Депутати вирішили перерахувати кошти, які передбачені Програмою фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень та інших видатків, пов’язаних з діяльністю районної ради, на 2014 рік, для здійснення депутатських повноважень у міжсесійний період, нараховані по результатах участі депутатів районної ради у пленарних засіданнях 18, 19, 20 сесій районної ради, на рахунок Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Менського району «Ради Менщини» з метою їх подальшого використання для надання допомоги учасникам АТО та їх сім’ям. Сума такої допомоги - 16065,00 грн.

Розглянуто запит депутатів районної ради Тюшкевич Н.П., Чорноштан Н.І., Магули В.Г., Авраменко А.М., Тимощенко М.І щодо виділення житла для лікарів. Рішенням районної ради доручено Менській районній державній адміністрації спільно з виконавчим апаратом Менської районної ради розглянути запит та повідомити заявників про результати такого розгляду.

За поданням депутата районної ради Кіндера В.М. депутати розглянули та прийняли рішення по питанню «Про звання "Почесний громадянин Менського району».

Всього депутатами районної ради на пленарному засіданні розглянуто 26 питань.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.