Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

НАВЧАЛИ ЕФЕКТИВНОМУ СІЛЬСЬКОМУ ТУРИЗМУ

10-11-2015, 15:49 | Розділ: Новини | Переглядів: 598

6 листопада у Менському РЦЗ відбувся інформаційний семінар «Служба зайнятості-працівникам села». Він виявився дуже змістовним і цікавим, оскільки основна тема заходу - розвиток зеленого туризму, який останнім часом набуває все більшого поширення на Чернігівщині та є одним з найперспективніших видів діяльності, не пов’язаних з аграрною сферою, яка наразі переживає далеко не кращі часи.

Під час проведення семінару були розглянуті такі питання, як стан та перспективи економічного розвитку Менського району та Чернігівської області, соціальні послуги, що надає державна служба зайнятості мешканцям села, перспективні напрямки розвитку підприємництва на селі.

Для більш детального ознайомлення сільських мешканців з перспективами зайнятості в сільській місцевості, а саме, з перспективами розвитку зеленого туризму, фахівці районного центру зайнятості запросили на захід начальника відділу економічного аналізу та розвитку сільських територій Управління агропромислового розвитку Менської РДА Ольгу Скороход.

Ольга Анатоліївна розповіла присутнім про те, наскільки вигідною справою для селян може стати зелений туризм. Наразі шоста частина сільських садиб по всій Україні знаходиться у мальовничих, історичних, екологічно чистих місцях, куди воліють втекти городяни від міської метушні та турбот. Можливість розвитку сільського зеленого туризму в нашій області визначається значними природними ресурсами сільської місцевості, їх естетичністю та екологічною придатністю для туристичного використання, самобутньою історико-культурною спадщиною сіл та міст області, наявністю значного житлового фонду в сільських поселеннях, розташуванням поблизу значних регіональних ринків туристичного попиту, а саме м. Київ та м. Чернігів.

Цією справою можуть займатися всі фізичні особи, які мають власний будинок не більше, аніж на 9 ліжко-місць. Люди мають розуміти, щоб займатися цим бізнесом, не потрібно міняти цільове призначення їхньої землі, де є їхня хата, не потрібно реєструватися. За таких умов кожна людина, яка вирішила займатися цим видом діяльності могла б непогано заробляти.

Але в цьому бізнесі, є й ризики, які підстерігають селян, що вирішили займатися зеленим туризмом. Хоча на даний час ця ніша туристичного бізнесу не надто затребувана в Україні, та щоб витримати конкурентну боротьбу за потенційного споживача і стати кращим серед надавачів туристичних послуг треба перш за все пристойний стартовий капітал, постійні фінансові вливання в свій бізнес з метою покращення своєї садиби та доведення її до рівня досконалості. Особливим попитом користуються осучаснені, стилізовані під старовину оселі. Зовні та за інтер’єром такі будинки нагадують староукраїнське житло, але в середині мають теплі підлоги, санвузли, теплу та холодну воду, телевізор та супутникове телебачення. Також значних фінансових вкладень потребують ряд додаткових послуг, таких як організація свят та корпоративних заходів в етностилі, барбекю, лазня, рибна ловля, полювання, кінні та велосипедні прогулянки, організація екскурсій по власному та сусіднім населеним пунктам. Незважаючи на все це, сільський зелений туризм все ж таки вартий того, щоб ним займатись, і в майбутньому принесе кожному домовласнику цього бізнесу неабиякі дивіденди та знайомства з багатьма цікавими людьми.

Наостанок семінару Ольга Скороход навела учасникам заходу приклад успішного сільського зеленого туризму сільськотуристичний комплекс «Соколиний хутір», що знаходиться в с .Петрушівка Ічнянського району. За словами власника обістя в цю справу він вклав всі сімейні заощадження, однак тепер цей туристичний комплекс знають не тільки в Україні, багато постійних гостей хутору - іноземці. «Кожен має те , в що вірить. Вірте в себе, в свою справу та свій успіх і можливо саме Вам завтра усміхнеться удача» - така настанова повинна бути в кожного, хто вирішив займатися цією справою.

В кінці семінару всі учасники отримали змістовні відповіді на всі свої запитання.

 

Фахівець з профорієнтації I категорії Олена Бабко

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.