Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

28 грудня 2015 року відбулося пленарне засідання другої сесії районної ради сьомого скликання

29-12-2015, 16:51 | Розділ: Новини | Переглядів: 941

 

28 грудня 2015 року відбулося пленарне засідання другої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Олександр Мисник.

Перед початком пленарного засідання було проведене спільне засідання постійних комісій районної ради, на яких розглядалось питання щодо змін та доповнень, які були внесені у порядку доопрацювання до проекту рішення «Про районний бюджет на 2016 рік» у зв’язку з прийняттям Державного бюджету України на 2016 рік.

На початку засідання від імені депутатського корпусу голова привітав з Днем народження депутата районної ради Сергія Мурованого.

В роботі пленарного засідання взяли участь народний депутат України Купрієнко О.В., заступник голови Чернігівської обласної ради Дідур А.В., депутати обласної ради Бутенко М.О.Леоненко В.М, голови територіальних громад, керівники підприємств, установ, організацій та закладів району, представники місцевих ЗМІ.

Першим депутати розглянули питання «Про дострокове припинення повноважень депутата Менської районної ради сьомого скликання Дубовика Олександра Віталійовича» у зв’язку з поданою ним заявою та прийняли відповідне рішення по ньому.

Далі депутати розглянули питання «Про Програму економічного і соціального розвитку Менського району на 2016 рік» та «Про районний бюджет на 2016 рік». З доповідями по даних питаннях перед депутатами виступили Васюк А. В., начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури та з питань діяльності ЦНАП райдержадміністрації та Щукін В.М., в.о.голови райдержадміністрації.

Зокрема, надаючи роз’яснення щодо проекту районного бюджету, доповідач зазначив, що загальний розмір доходів районного бюджету визначений у сумі 189892,5 тис. грн, у тому числі загального фонду – 187962,8 тис. грн., спеціального фонду – 1929,7 тис.грн. Загальний обсяг видатків районного бюджету прогнозується в обсязі 189843,1 тис. грн, у тому числі видатків загального фонду – 187294,4 тис. грн., видатків спеціального фонду бюджету – 2548,7 тис.грн.

В обговоренні проекту бюджету на 2016 рік виступив Менський міський голова Примаков Г.А., який акцентував увагу депутатів на проблемі фінансування міських дошкільних навчальних закладів.

Також участь в обговоренні взяли депутати районної ради Гайдукевич В.В., Мацішевська Л.В., Костенко В.В. та Волосківський сільський голова Любенко О.І.

Більшістю голосів депутатів районний бюджет було прийнято.

З інформацією по питанню «Про Регламент районної ради сьомого скликання» перед присутніми виступив голова постійної комісії з питань регламенту, законності, правопорядку та управління об’єктами комунальної власності Мироненко А.І.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Булавка О.М. виступила з інформацією по ряду бюджетних питань – «Про внесення змін до рішення районної ради від 23 січня 2015 року «Про районний бюджет на 2015 рік», «Про звіт про виконання районного бюджету та витрачання коштів резервного фонду за 9 місяців 2015 року» та «Про звіт про виконання районного бюджету та витрачання коштів резервного фонду за 6 місяців 2015 року». Відповіла на запитання присутніх. В обговоренні виступив народний депутат України Купрієнко О.В.

Депутати прийняли рішення «Про Президію районної ради сьомого скликання», «Про планування роботи районної ради на 2016 рік», «Про Програму фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень та інших видатків, пов’язаних з діяльністю районної ради, на 2016 рік» .

Дорошенко Н.В., директор КУ «Трудовий архів Менського району» проінформувала присутніх про проект рішення по питанню «Про затвердження Програми розвитку комунальної установи Менської районної ради «Трудовий архів Менського району» на 2016 рік».

Депутатами районної ради, за інформацією директора КП «Менарайкомунпослуга» Менської районної ради Квашука В.А. були розглянуті питання «Про Програму розвитку Комунального підприємства «Менарайкомунпослуга» Менської районної ради та забезпечення належного утримання майна комунальної власності, що знаходиться в управлінні даного підприємства, на 2016 рік» та «Про внесення змін та доповнень до Програми поводження з твердими побутовими відходами Менського району на 2012-2016 роки» та прийняті по ним відповідні рішення.

Голови постійних комісій з питань бюджету Тюшкевич Н.П. та з питань регламенту, законності, правопорядку та управління об’єктами комунальної власності Мироненко А.І. повідомляли депутатський корпус щодо висновків очолюваних ними постійних комісій з відповідних профільних питань.

Також сесія прийняла звернення депутатів районної ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України з приводу реформування адміністративно-територіального устрою України.

Мойсєєнко Н.І., начальник фінансово-господарського відділу – головний бухгалтер виконавчого апарату районної ради проінформувала депутатів по питанню «Про оплату праці» стосовно голови районної ради.

Депутати розглянули ряд цільових галузевих питань в галузі освіти, соціального захисту населення, охорони здоров’я, зокрема: «Про районну Програму роботи з обдарованою молоддю на 2016-2020 р.», «Про районну цільову соціальну Програму розвитку позашкільної освіти на 2016-2020 роки»,

«Про затвердження Цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки у Менському районі», «Про районну комплексну Програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, на 2015-2017 роки», «Про затвердження районної програми по наданню матеріальної допомоги жителям Менського району на 2016 -2020 роки», «Про затвердження районної програми «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів і ветеранів» на 2016 – 2020 роки», «Про внесення змін до рішення районної ради від 25 квітня 2014 року «Про надання пільг хворим з хронічною нирковою недостатністю, що отримують програмний гемодіаліз в обласній лікарні», «Про затвердження програми «Пільги на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ інвалідам по зору І та ІІ гр., сім'ям загиблих воїнів-інтернаціоналістів та сім’ям загиблих під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України на 2016-2020 роки», «Про програму соціального захисту непрацюючих громадян, які надають соціальні послуги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги на 2016-2020 роки», «Про затвердження програми по наданню пільг хворим з хронічною нирковою недостатністю, що отримують програмний гемодіаліз в обласні лікарні, та проживають в районі на 2016 - 2020 роки», «Про затвердження програми «Районна Програма «Соціальна підтримка малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2016-2018 роки» та ряд інших. По кожному з даних питань радою прийнято відповідне рішення.

Депутати встановили зменшену орендну плату за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району для орендарів – бюджетних установ та благодійних організацій.

Також було розглянуто питання та прийнято по ньому рішення «Про Звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо висловлення недовіри Прем'єр-міністру України та Кабінету Міністрів України», ініційоване фракцією Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Текст звернення зачитала Тюшкевич Н.П., депутат районної ради.

В обговоренні питань порядку денного приймали участь заступник голови обласної ради Дідур А.В., депутати обласної ради Бутенко М.О., Леоненко В.М.

Депутати розглянули ряд земельних питань та прийняли по ним відповідні рішення.

Всього депутатами районної ради розглянуто 64 питання.

Голова районної ради при розгляді питання «Про обрання заступника голови районної ради» вніс кандидатуру Невжинського В.М.

Після проведення процедури таємного голосування за дану кандидатуру проголосувало 17 депутатів, при необхідних – 18.

В роботі другої сесії районної ради сьомого скликання оголошена перерва до 15 січня 2016 року.

Голова районної ради Мисник О.П. також повідомив про створення в районній раді депутатської фракції Менської районної організації ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», до складу якої увійшло 3 депутати, та фракції Менської районної партійної організації Аграрної партії України, до якої увійшло 8 депутатів: депутати від Менської районної організації Партії «Відродження» та Менської районної партійної організації Аграрної партії України.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.