Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Семінарське навчання з міським, селищними та сільськими секретарями

25-03-2016, 08:53 | Розділ: Новини | Переглядів: 701

24 березня в приміщенні районної ради відбулося семінарське навчання на якому були присутні секретарі сільських, селищних та міської ради Менщини, а також представники державних органів, служб, установ, які в діяльності тісно співпрацюють з органами місцевого самоврядування, з метою звернути увагу секретарів рад району на зміни в законодавстві щодо реалізації повноважень посадових осіб місцевого самоврядування, делегування їм нових повноважень, кампанії з декларування доходів посадовими особами, тощо.

В ході зустрічі Соколко Юрій Васильович, начальник сектору Державної міграційної служби в Менському районі, інформував присутніх про перехід повноважень з реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання громадян до посадових осіб місцевого самоврядування, а також особливості здійснення таких повноважень. Законодавство передбачає, що з 4 квітня така реєстрація здійснюватиметься органами місцевого самоврядування, а органи Державної міграційної служби втрачають такі повноваження, тому було наголошено на важливих аспектах виконання таких функцій.

Представник Менського районного управління статистики Таран Олена Григорівна доповідала про основні помилки, які посадові особи місцевого самоврядування здійснюють при реалізації повноважень у сфері статистики, а саме в погосподарському обліку сільських, селищних ради. Приємною новиною для секретарів рад стало спрощення ведення статистики сільрадами.

Четвертакова Наталія Вікторівна, консультант Менської державної нотаріальної контори, роз’яснила особливості вчинення нотаріальних дій посадовими особами місцевого самоврядування та звернула увагу присутніх на ряд важливих моментів у взаємодії органів місцевого самоврядування базового рівня з органами нотаріату.

Керівник відділу ДРАЦС Попович Лариса Леонідівна доповіла про зміни, які відбулись у звітності з питань державної реєстрації актів цивільного стану населення, обліку та використання бланків свідоцтв з державної реєстрації актів цивільного стану та інші актуальні питання у даній галузі.

Представники служби у справах дітей Менської РДА Щербата Оксана Вікторівна та Васильчук Олена Михайлівна доповіли про захист соціально-економічних та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та вимоги до органів місцевого самоврядування щодо організації захисту дітей різних категорій.

Заступник керівника апарату райдержадміністрації, начальник юридичного відділу Менської РДА Марцева Тетяна Іванівна наголосила на особливостях процедури декларування посадовими особами місцевого самоврядування доходів в рамках фінансового контролю.

Провідний спеціаліст відділу Державного реєстру виборців Менської РДА Кравченко Надія Федорівна розповіла про зміни в законодавстві щодо обліку виборців.

Наприкінці зустрічі керуючий справами виконавчого апарату Менської районної ради Прищепа Вікторія Василівна дала роз’яснення про зміни в законодавстві щодо місцевого самоврядування, наголосила на важливих питаннях при здійсненні повноважень місцевими радами.

За результатами зустрічі секретарі рад отримали важливу інформацію щодо змін у порядку здійснення своїх посадових повноважень, а запрошені спеціалісти запевнили їх у всеохопній підтримці та допомозі у сферах взаємодії.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.