Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

«Урок реального трудового життя»

9-09-2016, 16:22 | Розділ: Новини | Переглядів: 912

У житті кожного з нас є момент, коли необхідно прийняти одне з найважливіших рішень – вибрати справу по душі, вибрати професію. Вибір професії іноді називають другим народженням, і недаремно. Адже, від того, наскільки вірно вибраний життєвий шлях, залежить наше здоров’я, радість, щастя.

З метою ознайомлення учнів з проблемою самовизначення, мотивуванням їх до вибору актуальних на ринку праці професій, в перші дні нового навчального року директор Менського районного центру зайнятості Тамара Кот та заступник начальника відділу надання соціальних послуг Юлія Руденко провели з випускниками «Уроки реального трудового життя».

В ході зустрічей із школярами фахівці відзначили, що при виборі професії випускники шкіл часто звертають увагу на престижність професії, або на швидке досягнення матеріального достатку, але мало хто обирає професію за покликанням, інтересами чи здібностями.

В наш час, коли починає відроджуватись виробництво, значно зростає попит на робітничі професії. Підвищується заробітна плата робітників, модернізується обладнання. Працювати можна творчо і з цікавістю. Наприклад, висококласний токар так само високо цінується на заводі, як і кваліфікований інженер, також висока кваліфікація за робітничою професією дає можливість мати досить високий заробіток.

На виробництві можна краще дізнатися і про професію, і пізнати себе, і перевірити свої інтереси та здібності. А для підвищення свого освітнього рівня можна продовжити навчання і заробляти на це кошти, також висока кваліфікація за робітничою професією дає можливість мати досить високий заробіток.

Також фахівці центру зайнятості увагу випускників акцентували та тому, що соціально незахищеним, в тому числі і випускникам загальноосвітніх навчальних закладів. наша держава законодавчо гарантує отримання першого робочого місця.

Підводячи підсумки занять, фахівці наголосили, вибираючи професію, слід задаватися не тільки питанням «що я хочу?» і «що я можу?», але й «що потрібно?». Адже правильний вибір професії – не тільки особиста справа. Тому при виборі професії необхідно враховувати потреби ринку праці, а отже - потреби суспільства.

Сподіваємося, що зустріч фахівців з випускниками допоможе сформувати у учнів реальний погляд на вибір професії з урахуванням їх побажань, можливостей та потреб ринку праці.

Як сказав великий педагог К.Д.Ушинський: «Якщо ви вдало оберете професію і вкладете в неї душу, то щастя само вас знайде».

 

Тамара Кот

Директор Менського районного центру зайнятості.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.