Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Служба зайнятості – для всіх та кожного.

4-11-2016, 12:22 | Розділ: Новини | Переглядів: 547

У переліку професійних свят нашої держави День працівника соціальної сфери свято особливе. Саме ця професія, що передусім визначається категоріями доброти і милосердя, сьогодні вкрай необхідна людям.

Коли мова заходить про безробіття, першою інстанцією, куди звертається людина за допомогою, є державна служба зайнятості. Ця структура займає важливу ланку серед соціальних служб, забезпечуючи конституційне право громадян на працю та їх соціальний захист від безробіття.

Соціальний захист від безробіття – це не лише система послуг з підбору роботи та виплати матеріальної допомоги. Діяльність служби зайнятості - це продумана державна політика, спрямована на підвищення рівня охоплення населення і роботодавців активними формами і програмами сприяння зайнятості, активізації власних зусиль клієнтів щодо пошуку роботи, формування соціально відповідального бізнесу. Наша головна мета, аби кожен українець мав достойну роботу, а роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами.

Загалом протягом 10 місяців поточного року перебувало на обліку та отримувало комплекс соціальних послуг 1445 безробітних громадян – це менше ніж торік майже на 10 %.

Допомогою по безробіттю для започаткування власної справи скористалися 11 безробітних.

На початок листопада в районі налічувалось 373 безробітних громадян.

Послугами служби зайнятості користуються не лише шукачі роботи, а й роботодавці.

Роботодавець для служби зайнятості – клієнт №1. Адже саме роботодавці створюють робочі місця, наповнюють бюджет. Співпраця з ними допомагає спрогнозувати ситуацію на ринку праці, визначити проблеми та знайти шляхи їх вирішення, повернути до продуктивної зайнятості якомога більше наших громадян.

Служба зайнятості сьогодні безкоштовно пропонує роботодавцям широкий спектр послуг. Перш за все – це допомога у підборі кадрів, організація робіт тимчасового характеру, підготовка необхідних спеціалістів, в тому числі за рідкісними професіями та спеціальностями, за необхідності - за індивідуальними планами та програмами.

За 10 місяців 2016 року потреба роботодавців у працівниках налічувала 907 вакансій.

Кількість роботодавців, які зверталися до служби зайнятості щодо сприяння в укомплектуванні персоналом склала 144 роботодавці. Рівень укомплектування вакансій зріс майже на 7 % і досяг 94,7 %.

Також сьогодні роботодавець може скористатися фінансовою підтримкою служби зайнятості, а саме: отримати компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за умови працевлаштування на нові робочі місця безробітних громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці.

За 10 місяців 2016 року послугою щодо компенсації єдиного соціального внеску скористалися 7 роботодавців, які є суб’єктами підприємницької діяльності, в результаті чого працевлаштовані 7 безробітних, 57,1 % з яких відносяться до недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці громадян.

З початку року 113 безробітним із числа демобілізованих військовослужбовців учасників антитерористичної операції надавались соціальні послуги. В результаті чого працевлаштовані 25 осіб, в тому числі 3 – отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи.

За 10 місяців 2016 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 257 безробітних осіб, в тому числі 9 безробітних - учасників АТО.

Рівень охоплення безробітних, які приймали участь в таких роботах, за підсумками 10 місяців 2016 року склав 17,8 %.

Пріоритетом діяльності служби зайнятості залишається професійне навчання, яким у цьому році охоплено 164 безробітних.

Та все ж наше першочергове завдання на сучасному етапі – прогнозувати ситуацію в сфері зайнятості та оперативно реагувати на виклики ринку праці. З цією метою розпочато процес модернізації, комплексних перетворень: змінюються підходи до надання послуг, освоюються нові технології впроваджуються нові сервіси, такі як відеорезюме, відеовакансія, онлайн-співбесіда, комунікація через соціальні мережі, вибудовується ефективна модель взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю.

На часі впровадження й нових механізмів розвитку трудового потенціалу, зокрема, через підтвердження неформальної освіти. Йдеться про можливість багатьом людям проявити себе у нових професіях, якими вони фактично володіють.

Системні зміни, які розпочалися в службі зайнятості, безсумнівно покликані наблизити її до людей, зміцнити довіру громадськості, долучивши до європейських цінностей.

Щиро вітаю зі святом усіх тих, на кого покладена ця дуже відповідальна і почесна місія. Бажаю здоров’я, наснаги, оптимізму та творчих здобутків, надії Вам і віри.

 

Тамара Кот

Директор районного центру зайнятості

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.