Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

16 червня 2017 року відбулося пленарне засідання 8 сесії районної ради сьомого скликання

19-06-2017, 10:11 | Розділ: Новини | Переглядів: 522

На початку засідання голова районної ради Олександр Мисник повідомив, що глибокою скорботою, біллю тяжкої втрати відгукнулась у серцях депутатів районної ради звістка про смерть Андрієнка Анатолія Івановича, депутата районної ради, члена Президії, керівника фракції БПП «Солідарність», керівника податкової служби. У розквіті сил передчасно пішов Анатолій Іванович із життя.

Присутні хвилиною мовчання вшанували його пам'ять.

Першим питанням депутати розглянули інформацію районної виборчої комісії про підсумки виборів депутатів районної ради та визнання їх повноважень. З даною інформацією виступив Верещака В.І., голова Менської районної виборчої комісії.

Голова районної ради Олександр Мисник вручив новообраним депутатам районної ради посвідчення.

Валерій Щукін, голова районної державної адміністрації виступив перед присутніми із звітом за підсумками роботи районної державної адміністрації в 2016 році. Відповів на запитання присутніх.

З інформацію Менської місцевої прокуратури та Менського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Чернігівській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Менського району перед присутніми виступили Сергій Хамайко, заступник керівника Менської місцевої прокуратури та Мирослав Усік, заступник начальника Менського ВП ГУНПУ в Чернігівській області.

В обговоренні даного питання виступили депутат Чернігівської обласної ради Василь Леоненко, депутати районної ради Анатолій Мироненко, Антоніна Авраменко, Михайло Руденко.

Потім депутати внесли зміни у складі постійних комісій та зняли з контролю районні програми, строк виконання яких закінчився в 2016 році.

Оксана Булавка начальник фінансового управління районної державної адміністрації виступила перед присутніми з інформаціями по питаннях порядку денного сесії "Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 2016 рік", "Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за І квартал 2017 року".

В обговоренні даних інформацій виступили депутат Чернігівської обласної ради Микола Бутенко, голова районної державної адміністрації Валерій Щукін.

Депутати затвердили розмір допомоги потерпілій внаслідок пожежі Журавель О.Г.

Внесли зміни до районних Програм: «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів і ветеранів на 2016-2020 роки», Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Менського району на 2016-2020 роки, Програми виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу, а також виконання заходів територіальної оборони в Менському районі на 2017 рік.

Також за ініціативи депутата районної ради, голови постійної комісії районної ради з питань бюджету Надії Тюшкевич сесія розглянула та прийняла звернення депутатів Менської районної ради до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-Міністра України з пропозицією щодо недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Депутати внесли зміни до рішення районної ради від 25 квітня 2014 року «Про надання пільг хворим з хронічною нирковою недостатністю, що отримують програмний гемодіаліз в обласній лікарні».

Затвердили ряд районних програм:

- районну програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в Менському районі на залізничному транспорті приміського сполучення на 2017 рік.

- районну програму вшанування подвигу учасників антитерористичної операції в Менському районі, на 2017 рік.

- програму фінансової підтримки членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на спорудження надгробків на могилах загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції у Менському районі, на 2017 рік.

- районну Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період 2017-2021 роки.

Внесли зміни «Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Менському районі на 2017-2020 роки». З інформаціє по даному питанню перед присутніми виступила Тетяна Марцева, заступник керівника апарату районної державної адміністрації.

Депутати детально розглянули проект рішення порядку денного "Про внесення змін до рішення районної ради від 23 грудня 2016 року № 186 «Про районний бюджет на 2017 рік», пояснення по якому надала Оксана Булавка, начальник фінансового управління районної державної адміністрації. Відповіла на численні запитання присутніх.

В обговоренні даного питання виступили депутати Чернігівської обласної ради Микола Бутенко, Василь Леоненко.

Анатолій Мироненко, голова постійної комісії з питань регламенту, забезпечення законності, правопорядку та управління об’єктами комунальної власності виступив перед присутніми з інформацією по питанню порядку денного сесії "Про встановлення зменшеного розміру орендної плати".

Вікторія Люшина, головний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації проінформувала депутатів по питанню "Про передачу у комунальну власність територіальної громади Локнистенської сільської ради приміщення колишньої Гусавської загальноосвітньої школи І-ІІ ст.".

Голова районної ради пояснив, що дане питання стоїть на порядку денному вже кілька років, але сільська рада надала необхідні рішення тільки зараз.

Депутатами була внесена пропозиція рекомендувати Локнистенській сільській раді нікому не віддавати даний об'єкт на безоплатній основі.

Також Вікторія Люшина проінформувала присутніх по питанню порядку денного пленарного засідання "Про створення опорного навчального закладу та філії".

В обговоренні даного питання взяла участь директор Ушнянської ЗОШ І-ІІ ст. Ольга Шарамко.

Депутати розглянути та підтримали запити депутата Невжинського В.М. щодо ремонту спортивного залу Менської районної гімназії та щодо ремонту дороги.

Також розглянули ряд земельних питань та внесли зміни до переліку об’єктів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району.

Наталія Мойсєєнко, начальник фінансово-господарського відділу виконавчого апарату районної ради виступила перед присутніми з детальною інформацією по проекту порядку денного пленарного засідання "Про зміни в умовах оплати праці". Відповіла на запитання присутніх.

Сергій Леп’явко, начальник відділу з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної і мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації надав пояснення по проекту рішення питання "Про надання дозволу районній державній адміністрації на передачу в оренду бензопили".

Всього депутати районної ради розглянули 34 питання.

В роботі пленарного засідання взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Бутенко М.О. та Леоненко В.М.

Рішення з питань порядку денного восьмої сесії районної ради сьомого скликання будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.