Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

28 вересня відбулося пленарне засідання дев'ятої сесії районної ради сьомого скликання.

29-09-2017, 11:35 | Розділ: Новини | Переглядів: 538

Перед початком засідання голова районної ради Олександр Мисник та голова районної державної адміністрації Валерій Щукін привітали з Днем народження Сахнівського сільського голову Віктора Джиму та депутата районної ради Анатолія Мироненка.

Основним питанням пленарного засідання був звіт голови районної ради.

В своєму виступі Олександр Мисник зупинився на напрямках діяльності районної ради у звітному періоді: питаннях, які розглядались районною радою, діяльності постійних комісій і депутатів. Наголосив на основних цільових програмах, що розглядались депутатами. Зокрема, голова зазначив: «Основні питання, які розглядались радою - це рішення «Про районний бюджет на 2017 рік», «Про Програму економічного та соціального розвитку району на 2017 рік», «Про районну програму розвитку малого і середнього підприємництва», ряд програм у галузі освіти, які, зокрема, покликані забезпечувати розвиток освіти у районі у тому числі і за рахунок коштів районного бюджету (поза коштами освітньої субвенції). Це, наприклад, Програма організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, «Шкільний автобус» тощо. Новою для нашого району стала Програма розвитку фізичної культури і спорту, яка передбачає стимулювання наших спортсменів за досягнення у спорті. Іншого формату набула Програма поводження з твердими побутовими відходами, адже тепер вона має чіткі цілі і реалізується на практиці. Особливості теперішнього життя – події на сході, загибель наших хлопців, вимагає від влади реагування на ці події, саме тому нами були прийняті Програма вшанування подвигу загиблих в АТО, Програма фінансової підтримки членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на спорудження надгробків на могилах загиблих (померлих) учасників АТО. Внаслідок їх реалізації спільними зусиллями районної влади, депутатів районної ради, міської громади було споруджено Алею Героїв, відкриття якої відбулось у День незалежності України.

Надзвичайно важливою є Програма боротьби з онкологічними захворюваннями, метою якої є підвищення ефективності заходів з профілактики, раннього виявлення онкологічної патології, зниження інвалідності онкологічних хворих, рівня смертності від раку, створення умов для продовження та поліпшення якості життя онкологічних хворих. Адже сьогоднішня статистика онкозахворювань жахає. В рамках цієї програми вже було придбано прилад для раннього виявлення онкопатологій. Прилад працює у Менському ЦПМСД». Зосередив голова свою увагу на проектах та програмах, які вдалося реалізувати в районі, а також на планах на майбутнє: «Звітуючи перед вами у минулому році я ставив перед собою завдання підтримати дітей і молодь по створенню їм належних умов для занять спортом. У поточному році нам вдалось захистити проект по реконструкції спортивного комплексу (стадіон «Колос», вул. Крилова,4) на загальну суму 2699,883 тис. грн. Коштів районного бюджету планується використати 300 тис. грн. Наразі відділом освіти вже проведені відповідні процедури, визначено виконавця робіт.

Продовжується реконструкція фасаду двоповерхового лікувального корпусу Менської ЦРЛ . Загальна сума - 1202,959, з них коштів районного бюджету – 120,296, коштів ДФРР – 1082,663 грн.

За рахунок субвенції з Державного бюджету України на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було придбано мультимедійні проектори та екрани, комп’ютерну техніку для закладів освіти Менського району (195 тис. грн. – кошти Держбюджету; 5,85 тис. грн. – кошти районного бюджету); придбано тенісні столи для закладів освіти (коштів, відповідно, 25 та 0,75 тис.грн.).

Плануються роботи по тепловій модернізації приміщень (капітальний ремонт) ДНЗ «Берізка» в смт Березна - на 336,87 тис. грн.(Державний бюджет) та 3,37 тис. грн (районний бюджет).

Проекти так званої другої черги:

- Реконструкція покрівлі спортзалу Менської районної гімназії;

- Будівництво другого будинку для лікарів;

- Реконструкція фасаду трьохповерхового корпусу Менської ЦРЛ.

У планах (проекти виготовлені або в стадії розробки):

- Реконструкція приміщення початкової школи Менської ЗОШ ім.Т.Г.Шевченка;

- Модернізація котельні Феськівської ЗОШ І-ІІ ст.;

- Реконструкція покрівлі ЦКДМ;

- Реконструкція теплотраси до ЦРЛ;

- Придбання спеціалізованого автомобіля для Менського ЦПМСД та ряд інших.»

Наприкінці голова подякував депутатам за плідну роботу та активну громадську позицію.

Із звітами про роботу постійних комісій районної ради перед присутніми виступили голови постійних комісій Надія Тюшкевич, Леонід Литовченко, Анатолій Мироненко, Наталія Боюн.

В своїх виступах голови комісій зупинилися на здобутках та проблемах, з якими доводиться зустрічатися в роботі постійних комісій районної ради.

Також депутати розглянули бюджетні питання «Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 6 місяців 2017 року» та «Про внесення змін до рішення районної ради від 23 грудня 2016 року № 186 «Про районний бюджет на 2017 рік». З інформацією по проектах рішень з даних питань виступила Оксана Булавка, начальник фінансового управління районної державної адміністрації.

Розглянуто ряд питань, що стосуються майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району, внесено зміни до цільових програм, прийнято ряд рішень щодо затвердження технічної документації по розрахунку грошової оцінки земельних ділянок.

Депутати затвердили Районну Програму соціального захисту окремих категорій громадян щодо проведення розрахунку за надання пільг з послуг зв’язку пільговим категоріям громадян на 2017 рік».

Також голова районної ради проінформував присутніх по проекту рішення «Про делегування членів до складу Госпітальної ради Північного госпітального округу». Відповідно до доручення голови Чернігівської обласної державної адміністрації, від Менської районної ради пропонується 2 кандидатури, Менської міської ради (ОТГ) – 3 кандидатури. 25 вересня 2017 були проведені загальні збори колективу КЗОЗ «Менська ЦРЛ», на яких рекомендовано депутатському корпусу районної та міської рад кандидатури до складу Госпітальної ради. За результатами зборів на розгляд сесії для затвердження до складу Госпітальної ради Північного госпітального округу від Менського району були запропоновані кандидатури голови районної ради Олександра Мисника та голови районної державної адміністрації Валерія Щукіна. Рішення прийнято.

Віктор Ємець, начальник відділу освіти Менської райдержадміністрації виступив перед депутатами по питанню порядку денного сесії «Про створення комунальної установи «Менський інклюзивно-ресурсний центр» Менської районної ради». Дав розгорнуті пояснення щодо установи, яка буде створюватися.

Всього депутати районної ради розглянули 30 питань.

В роботі пленарного засідання взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Бутенко М.О., Леоненко В.М. та Нужняк С.М.

Рішення, прийняті на дев'ятій сесії районної ради сьомого скликання будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.