Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

Відбулося пленарне засідання 5 сесії районної ради сьомого скликання

29-09-2016, 16:49 | Розділ: Новини | Переглядів: 803

29 вересня 2016 року відбулося пленарне засідання п’ятої сесії районної ради сьомого скликання.

Основним питанням порядку денного сесії був звіт голови районної ради. У своєму звіті голова відобразив діяльність районної ради та створених нею органів – Президії та постійних комісій, депутатів, виконавчого апарату. Акцентував увагу на проектах, що реалізуються сьогодні в районі. Зокрема, повідомив, що за кошти субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій здійснюється:

1) реконструкція теплотраси для Березнянської ЗОШ І-ІІІ ст;

2) реконструкція котельні із встановленням твердопаливних котлів для Дягівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

3) реконструкція фасадів (із заміною вікон) Синявської ЗОШ І-ІІІ ст.;

4) реконструкція системи опалення, вентиляції та даху Макошинського ДНЗ «Сонечко».

За кошти Державного фонду регіонального розвитку:

1)реконструкція покрівлі Менського районного будинку культури;

2)реконструкція Менської гімназії із встановленням шатрової покрівлі, заміною вхідних дверей та вікон.

3)реконструкція вуличного освітлення міста в межах КТП № 204.

У планах: заміна вікон у Стольненській ЗОШ І-ІІІ ст., реконструкція фасаду із заміною вікон триповерхового приміщення Менської ЦРЛ, вуличне освітлення в смт Березна, реконструкція покрівлі Березнянської ЗОШ І-ІІІ ст., будівництво другого будинку для медиків, реконструкція даху Менського центру культури і дозвілля молоді тощо.

Особливу увагу очільник району звернув на необхідність негайного вирішення питання ремонту спортзалу на стадіоні «Колос». Наразі знайдено тимчасовий вихід – проводиться косметичний ремонт у підвальному приміщення Центру культури і дозвілля молоді, де зможе займатись частина відвідувачів стадіону. Отже, зауважив голова, це спільне і одне із найважливіших сьогодні завдань і для виконавчої влади, і для органів місцевого самоврядування – підтримати дітей і молодь, створити їм належні умови для занять спортом.

В обговоренні звіту взяли участь голови постійних комісій: з питань бюджету – Надія Тюшкевич, з питань регламенту, законності, правопорядку та управління об’єктами комунальної власності Анатолій Мироненко, з питань соціально-економічного розвитку, АПР, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Катерина Фесюн. У рамках обговорення звіту голови прозвітували про діяльність очолюваних ними постійних комісій.

Депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2016 року, а також внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік. З інформацією по даних питаннях перед депутатами виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Булавка О.М.

Затвердили депутати три районні програми – «Шкільний автобус» (на 2016-2020 рр.), розвитку фізичної культури і спорту (на 2016-2020 рр.), заміщення утримання свиней на альтернативні види тварин (на 2016 -2020 рр.).

Програма розвитку фізичної культури і спорту викликала жваве обговорення в залі, особливо ті позиції, що запроваджують фінансове стимулювання переможців спортивних змагань та їх тренерів. Дані норми є новими і позитивними, знайшли підтримку у депутатського корпусу. Але депутати піднімали питання щодо розширення меж фінансової підтримки спортсменів за їх успіхи та досягнення, стимулювання футбольних команд тощо. Вирішено зазначені пропозиції депутатів розглянути при формуванні районного бюджету на наступний рік.

Одноголосно депутати прийняли рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Менського району» Оксані Зубковській, триразовій паралімпійській чемпіонці, чемпіонку світу, нашій землячці – уродженці міста Мена.

Також було розглянуто ряд земельних та майнових питань, нові редакції Статутів Комунального підприємства «Менарайкомунпослуга», КЗОЗ «Менська ЦРЛ».

Всього депутати районної ради розглянули 26 питань.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.