Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

26 грудня 2012 року відбулось пленарне засідання чотирнадцятої сесії районної ради шостого скликання

27-12-2012, 15:53 | Розділ: Новини | Переглядів: 1439

 

26 грудня 2012 року відбулось пленарне засідання чергової, чотирнадцятої сесії районної ради шостого скликання. Основними питаннями сесії стали Програма економічного та соціального розвитку Менського району на 2013 рік та районний бюджет на 2013 рік.

З основними напрямками Програми депутатів ознайомила начальник управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Ольховик Тетяна Володимирівна (доповідь) [72 Kb] (завантажень: 27). Зі співдоповіддю [36 Kb] (завантажень: 26)  виступив перший заступник голови райдержадміністрації, голова постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та управління об’єктами комунальної власності Василенко Володимир Улянович.

З доповіддю про районний бюджет Менського району на 2013 рік виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Булавка Оксана Михайлівна, зі співдоповіддю – голова постійної комісії районної ради з питань бюджету, голова райдержадміністрації Соломко Анатолій Віталійович.

Програма економічного та соціального розвитку району на 2013 рік та районний бюджет на 2013 рік було обговорено депутатами районної ради.

Зокрема, виступив Литовченко Леонід Володимирович, начальник відділу освіти райдержадміністрації, голова постійної комісії з гуманітарних питань, сім’ї, молоді та соціального захисту населення, депутат районної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 7 с.Величківка, охарактеризував галузь освіти району та її неналежне фінансування, в тому числі і заробітної плати.

Авраменко Антоніна Михайлівна, депутат районної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 21 с.Синявка, член постійної комісії районної ради з питань регламенту, законності та правопорядку, у своєму виступі основну увагу приділила своєму округу, а також проблемам жителів сільської місцевості – безробіттю, відсутності можливості реалізувати сільгосппродукцію, про низькі ціни на молоко.

Кіндер Валерій Миколайович, депутат районної ради по багатомандатному виборчому округу від Менської районної організації Партії регіонів, член постійної комісії районної ради з питань АПК, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, вказав на те, що Програма економічного та соціального розвитку та районний бюджет абсолютно не збалансовані. У Програмі заплановано ряд заходів, виконання яких абсолютно не підкріплено бюджетним фінансуванням. Підняв проблему аварійного стану дамби в с.Чапаєвка. Звернув увагу на те, що у Програмі та бюджеті на 2013 рік закладено кошти на ремонт даху в Менській районній школі-гімназії. Але чи не є більш доцільно не постійно ремонтувати, а зробити шатровий дах.

Депутат районної ради по багатомандатному виборчому округу від Менської районної організації Партії регіонів Кривицький Сергій Пантелійович звернув увагу на таке джерело наповнення бюджету як плата за землю, запропонував здійснити належний моніторинг використання земель.

Депутат районної ради по багатомандатному виборчому округу від Менської районної організації Комуністичної партії України Москальський Віталій Михайлович запропонував включити до Програми економічного та соціального розвитку на 2013 рік питання заміни вікон у музичній школі.

Своє бачення розвитку міста Мена в контексті реалізації Програми економічного та соціального розвитку та бюджету висловив міський голова Фесюн Федір Іванович. Зокрема наголосив на вилученні значної суми з бюджету міста до бюджету району.

Звернувся до депутатів помічник-консультант народного депутата України Олега Ляшка Волошко Василь Євгенович.

Крім зазначених питань депутати районної ради розглянули та затвердили Програму розвитку малого і середнього підприємництва в Менському районі на 2013-2014 роки, Програму поводження з твердими побутовими відходами Менського району на 2012 – 2016 роки, Програму фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень та інших видатків, пов’язаних з діяльністю районної ради на 2013 рік, Програму культурно-мистецьких заходів та забезпечення розвитку творчих колективів на 2013 рік, внесли зміни до районної програми розвитку комунальної установи Менської районної ради "Трудовий архів Менського району" на 2012 – 2013 роки, Програми розвитку Комунального підприємства "Менарайкомунпослуга" Менської районної ради, Програми передачі нетелей багатодітним сім'ям, які проживають у сільській місцевості Менського району на 2012 – 2015 роки, Програми фінансування робіт, пов’язаних з капітальним ремонтом вулиць та доріг комунальної власності, на 2013 рік.

Схвалили депутати текст звернення до народного депутата України Ляшка О.В., затвердили Порядок фінансування витрат на безоплатне поховання або відшкодування витрат за здійснене поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, інвалідів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та середніх цін на ритуальні послуги на 2013 рік, звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 9 місяців 2012 року, внесли зміни до рішення районної ради від 29 грудня 2011 року «Про районний бюджет на 2012 рік», прийняли План роботи районної ради на 2013 рік .

Жваве обговорення виникло в сесійній залі при розгляді Програми підтримки місцевого радіомовлення на 2013 рік.

З інформацією виступила директор редакції районного радіомовлення Фещенко Валентина Петрівна, а також депутат районної ради Тарануха Федір Матвійович.

Було прийнято рішення про функціонування радіомовлення протягом трьох місяців 2013 року, відповідно і контракт з директором має бути укладено на цей термін. Разом з тим, було доручено редактору вивчити можливості впровадження на території району альтернативних існуючим технічних засобів по забезпеченню роботи радіомовлення.

Депутатами прийнято Положення про порядок акредитації представників засобів масової інформації при районній раді на період висвітлення її діяльності, змінено розмір цін на послуги у галузі містобудування та архітектури, що надаються КП «Менарайкомунпослуга», прийнято до районної комунальної власності позашкільний навчальний заклад Березнянський будинок дитячої та юнацької творчості.

Звітували постійні комісії районної ради з питань регламенту, забезпечення законності та правопорядку [29.5 Kb] (завантажень: 30)  та з питань АПК, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. [23 Kb] (завантажень: 24)

Депутатським корпусом розглянуто було запит депутата Довгого Миколи Олександровича, який підняв питання будівництва біля Менської районної школи-гімназії зупинки для шкільного автобуса. Запит підтримано, будівництво зупинки внесено до завдань Програми соціального та економічного розвитку.

Депутатами районної ради розглянуті й інші питання.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.