Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Голова районної ради Олександр Мисник взяв участь у Всеукраїнській нараді-семінарі для представників органів місцевого самоврядування

17-09-2018, 14:25 | Розділ: Новини | Переглядів: 335

Голова районної ради Олександр Мисник взяв участь у Всеукраїнській нараді-семінарі для представників сільських, селищних, міських рад, рад ОТГ та районних і обласних рад, що проходила 11-14 вересня у смт Затока, що на Одещині.

Захід організований Українською асоціацією районних та обласних рад.

На нараді піднімалися питання нормативно-правового забезпечення діяльності місцевих рад, у першу чергу в контексті децентралізації, обговорювалися питання реформування медицини, а також освіти, регіональний розвиток та інше.

Спікерами наради-семінару виступали високопосадовці органів державної влади, фахові експерти та представники міжнародних організацій.

У рамках наради-семінару були проведені дебати «Навіщо громадам об’єднуватися», що організовує Проект DESPRO, а також фахові майстерні на тему бюджетної політики та загальної теми про реформу органів місцевого самоврядування, Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад .

Формат заходу – інтерактивний. Учасники наради-семінару мали змогу напряму поспілкуватися зі спікерами та поділитися досвідом з колегами.

Нарада-семінар у Затоці стала традиційним заходом Асоціації, що налаштовує діалог між представниками органів місцевого самоврядування та органами державної влади. Інтерактивний формат дозволяє вирішити практичні питання та проблеми, що виникають у місцевих представників при реалізації своїх повноважень.

У вітальному слові на Всеукраїнській нараді-семінарі для представників органів місцевого самоврядування Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов презентував для загалу новий слоган Асоціації — «Час місцевого самоврядування».

Як зазначив Сергій Чернов, такий вислів є дуже актуальним в контексті децентралізації, оскільки органи місцевого самоврядування, виходячи зі своїх потреб, можуть закладати підвалини для майбутнього демократичного розвитку країни. Тому зараз час діяти. Додав, що ради різних рівнів повинні консолідовано відстоювати свої інтереси.

Розгляд питання «Головні гравці головної реформи країни» розпочався з палких дискусій стосовно адміністративно-територіального устрою країни, а також розділення повноважень між органами місцевого самоврядування. Давали відповіді та окреслювали перспективи децентралізації учасникам В'ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Василь Гуляєв, Народний депутат України, Юрій Ганущак, Директор інституту розвитку територій, Ігор Парасю Директор Проекту ПУЛЬС, Максим Бризіцький експерт Програми «U-LEAD з Європою», Андрій Гук, менеджер Програми Ради Європи та інші.

Крім цього, протягом заходу обговорювали питання секторальних реформ у галузі медицини та освіти, залучення інвестицій та механізми реалізації енергоефективних проектів, служби в органах місцевого самоврядування, фіскальної політики та комунальної власності.

Також в рамках наради семінару Швейцарсько-український Проект DESPRO провів дебати на тему «Чи варто громадам об’єднуватись?» З невеликою перевагою учасники дебатів підтримали тезу, що об’єднуватися громадам потрібно — 51,56%.

За тематичними напрямками з аудиторією працювали Василь Куйбіда, Президент Національної академії державного управління при Президентові України, Андрій Заболотний, заступник голови Національного агентства України з питань державної служби, Віра Козіна та Віктор Венцель – експерти Програми «U-LEAD з Європою».

За результатами триденної роботи напрацьований проект Резолюції., який був озвучений Сергієм Черновим, Президентом Української асоціації районних та обласних рад. Документ був одноголосно підтриманий учасниками заходу. Так, головні пункти Резолюції акцентують свою увагу на подальшій роботі над законодавством, зокрема підтримці першочергових нормативно-правових актів, що у подальшому забезпечать динамічний розвиток децентралізації та місцевих рад.

 

За матеріалами офіційного сайту

Української асоціації районних та обласних рад

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.