Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

20 вересня відбулося пленарне засідання чотирнадцятої сесії районної ради сьомого скликання.

20-09-2018, 17:05 | Розділ: Новини | Переглядів: 382

На початку засідання голова районної ради Олександр Мисник привітав з Днем народження депутата районної ради Костянтина Ніколайчика.

Потім перед присутніми виступив голова районної територіальної виборчої комісії Володимир Верещака, який повідомив, що згідно рішення Менської районної ради від 12.06.2018 № 358 «Про дострокове припинення повноважень депутата районної ради Корнієнка Анатолія Петровича», відповідно до Постанови Менської районної виборчої комісії від 04 вересня 2018 року, визначено обраним в багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в депутати від Менської районної організації партії «Відродження» Грицика Івана Даниловича, 28 жовтня 1950 року народження, громадянина України, позапартійного, жителя смт Березна, завідуючого Березнянською лікарською амбулаторією загальної практики сімейної медицини.

Головним питанням пленарного засідання сесії був звіт голови районної ради. В своєму звіті голова ради проаналізував те, що вдалося зробити позитивного з вересня 2017 року по вересень 2018 року і над вирішенням яких проблем районній раді необхідно працювати надалі. Серед успіхів, зокрема, названо комплекс заходів, які вдалось зробити в сфері охорони здоров’я: проведено капітальний ремонт загальнохірургічної операційної, проведено ремонт приміщення бухгалтерії лікарні, відкрито приймально-діагностичне відділення, придбано УЗД-апарат з функцією доплерографії, закінчено роботи з освітлення території лікарні, завершено реконструкцію двоповерхового лікувального корпусу, проведено внутрішні ремонтні роботи терапевтичного відділення, відремонтовано дах гінекологічного відділення, отримано авто для Менського центру первинної медико-санітарної допомоги (Березнянської лікарської амбулаторії), закуплено ноутбуки для сімейних лікарів. Наразі із невиконаних запланованих заходів – придбання томографа. Але ще не було здійснено розподіл коштів субвенції з Державного бюджету України на соціально-економічний розвиток. Тому район в очікуванні, кошти на спів фінансування у районному бюджеті передбачені.

Із звітами про роботу постійних комісій ради виступили Надія Тюшкевич, голова постійної комісії з питань бюджету, Леонід Литовченко, голова постійної комісії з гуманітарних питань, сім’ї, молоді та соціального захисту населення, Анатолій Мироненко, голова постійної комісії з питань регламенту, законності, правопорядку та управління об’єктами комунальної власності, Наталія Боюн, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Оксана Булавка проінформувала по бюджетних питаннях порядку денного - «Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 6 місяців 2018 року» та «Про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2017 року № 324 «Про районний бюджет на 2018 рік».

Депутати розглянули питання «Про виконання районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Менського району на 2016-2020 роки», «Про Програму підтримки розвитку первинної медичної допомоги у Менському районі, на період 2018-2021 років», «Про внесення змін до Програми культурно-мистецьких заходів та забезпечення розвитку творчих колективів на 2018 рік» та прийняли по ним відповідні рішення.

Рішенням районної ради розпочата процедура перетворення Березнянської ЗОШ І-ІІІ ст. у опорний заклад з Данилівською філією І-ІІ ст. Таке рішення депутати прийняли на звернення батьків та педагогічного колективу школи з метою збереження сільської школи.

Новою для районної ради стала Програма забезпечення медичних закладів Менського району медичними кадрами, на 2018-2024 роки, метою якої є сприяння забезпеченню лікарями районних закладів охорони здоров’я, у тому числі і шляхом фінансування вартості навчання студентам медичних ВУЗів із обов’язковим десятирічним відпрацюванням у районі після закінчення навчального закладу.

Депутати одноголосно присвоїли звання «Почесний громадянин Менського району» Молодшому Михайлу Парфентійовичу, 12 жовтня 1923 року народження, жителю смт Березна, народному майстру декоративно-прикладного мистецтва, учаснику бойових дій, інваліду війни І групи, за вагомий внесок у розвиток декоративно-прикладного мистецтва, багаторічну сумлінну працю в галузі освіти та Гайдамаці Анатолію Васильовичу, 09 червня 1939 року народження, уродженцю с.Волосківці Менського району, Народному художнику України, лауреату Державної премії ім..Шевченка, заслуженому діячу мистецтв України, члену-кореспонденту Національної академії мистецтв України, члену Національної спілки художників України, за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм.

Григорій Разнован, головний лікар КЗОЗ "Менська центральна районна лікарня"проінформував депутатів по проекту рішення «Про реорганізацію шляхом перетворення комунального закладу охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради в комунальне некомерційне підприємство «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради». Відповів на запитання депутатів.

За пропозицією депутата районної ради Надії Тюшкевич депутати районної ради розглянули та прийняли Звернення до Прем’єр-Міністра України Гройсмана В.Б. та в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Смілянського І.Ю. щодо неприпустимості скорочення відділень поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» в сільських населених пунктах. В обговоренні даного питання виступили депутати районної ради Антоніна Авраменко, Тетяна Олещенко, Наталія Боюн, депутат Чернігівської обласної ради Микола Бутенко, Локнистенський сільський голова Володимир Кручко та Волосківський сільський голова Олександр Любенко.

Депутати також розглянули ряд питань щодо управління комунальною власністю та інші питання.

В роботі пленарного засідання взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Микола Бутенко та Сергій Нужняк.

Рішення, прийняті на чотирнадцятій сесії районної ради сьомого скликання, будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.