Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Дев’ятнадцята сесія районної ради : звіт голови та ряд нагальних проблем життєдіяльності району.

20-09-2019, 16:38 | Розділ: Новини | Переглядів: 343

Пленарне засідання сесії районної ради розпочалось із заслуховування звіту голови районної ради Наталії Боюн .

Звітуючи, голова повідомила про напрямки роботи районної ради, питання, які вирішувались депутатами, прийняття та реалізацію районних програм. Наголосила, що в світлі реалізації в державі реформи децентралізації, в регіоні може бути зменшено кількість районів до 4, і наш район бореться за право бути центром.

Значну увагу приділила реформі системи охорони здоров’я та освіти, і стану справ із запровадженням їх у нашому районі. Зауважила, що районною радою приймались рішення з перетворення закладів охорони здоров’я в комунальні некомерційні підприємства, і наразі, зробивши ряд кроків в рамках реформи, «Менський ЦПМСД» уклав договір з Національною Службою Здоров`я України, що дає змогу отримувати справедливу оплату за надання медичних послуг населенню. З нового 2020 року планує укласти такий договір і Менська центральна районна лікарня. Наголосила на одній із ключових у районі проблем в охороні здоров’я - недостатньо лікарів. Для створення сприятливих умов для медичних працівників та залучення лікарів до медичного закладу, побудовано 4-х квартирний будиночок, який повністю заселений. Наразі продовжується реалізація проекту з будівництва нового житлового будинку для медичних працівників, проводяться тендерні процедури. У районі діє програма забезпечення медичних закладів Менського району медичними кадрами, на 2018 – 2024 роки. Ця програма дає можливість жителям нашого району навчатись у вищих медичних навчальних закладах, за кошти районного бюджету, за умови відпрацювання, в подальшому, 10 років в районній лікарні. Наразі вже є один підписаний договір.

Висловила голова і підтримку нової української школи: такої, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті, і все це буде даватись дитині в прекрасних умовах. Відремонтовані сучасні класні кімнати, новенькі парти, обладнання. Все це вже відчули учні наших шкіл.

Проаналізувала те, що вдалося зробити позитивного за звітний період у інших галузях і над вирішенням яких проблем районній раді необхідно працювати надалі.

Депутати схвалили звіт голови та прийняли його до відома.

Про роботу постійних комісій районної ради прозвітували Надія Тюшкевич, голова постійної комісії з питань бюджету, Анатолій Мироненко, голова постійної комісії з питань регламенту, законності, правопорядку та управління об’єктами комунальної власності, Костянтин Ніколайчик, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Депутати прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з проханням зберегти Менський район з центром у місті Мена. Олександр Мисник зауважив про підтримку даного звернення жителями Сосницького та Коропського районів. Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Оксана Булавка проінформувала по бюджетних питаннях порядку денного - «Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 6 місяців 2019 року» та «Про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2018 № 414 «Про районний бюджет на 2019 рік».

З інформацією «Про хід виконання районних програм у сфері культури» перед присутніми виступив Олександр Карпенко, завідуючий сектором культури та туризму районної державної адміністрації. В обговоренні інформації виступив депутат Чернігівської обласної ради Василь Леоненко, який подякував Олександру Карпенко, керівництву району за допомогу в організації та проведенні свята пісні, присвяченого Дню народження композитора Григорія Верьовки.

Про затвердження Списку присяжних Менського районного суду депутатам доповіла Вікторія Прищепа, керуючий справами виконавчого апарату районної ради.

Володимир Роговенко, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації ознайомив присутніх з проектами рішень щодо внесення змін до чинних соціальних програм. Мова йде, зокрема, про прийняття додаткових заходів із соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей. Депутати вирішили доповнити категорію загиблих померлими учасниками АТО, виділили допомогу сім’ї померлого учасника антитерористичної операції Чуфицького О.Є.

Депутати також розглянули ряд питань щодо управління комунальною власністю, затвердили нові редакції Менської ЦРЛ і Менського ЦПМСД та інші питання.

В роботі пленарного засідання взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Василь Леоненко та Сергій Нужняк.

Рішення, прийняті на дев'ятнадцятій сесії районної ради сьомого скликання, будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.