Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

22 лютого відбулося пленарне засідання сімнадцятої сесії районної ради сьомого скликання

22-02-2019, 16:27 | Розділ: Новини | Переглядів: 379

Головним питанням порядку денного сімнадцятої сесії районної ради був публічний звіт голови районної державної адміністрації за 2018 рік.

В своєму звіті Валерій Миколайович коротко охарактеризував функціонування різних галузей господарства району, бюджетну сферу, окреслив плани районної влади на майбутнє.

Значну увагу у своєму звіті очільник району приділив галузі охорони здоров’я, зокрема, зазначивши, що одним із пріоритетних завдань залишається підготовка Менської ЦРЛ до отримання статусу базової лікарні госпітального округу, яка повинна забезпечити в цілодобовому режимі надання невідкладної медичної допомоги, в першу чергу - хворим із інфарктом міокарда, мозковими інсультами, гострою хірургічною патологією та жінкам під час пологів. Наразі, в лікарні працюють три операційні, обладнання яких поповнилось новим операційним столом, безтіньовою операційною лампою, комплектом хірургічних інструментів. Завершено комплектування лапароскопічної стійки, вирішується питання підготовки фахівців для роботи на даному обладнанні. Гордість закладу – пологове відділення, одне із найкращих в області. У відділені впроваджені новітні технології, організовано спільне перебування матері та дитини, схвалюється присутність чоловіка на пологах. Партнерські пологи складають 79 відсотків.

У 2018 році було придбано кювез для новонароджених, який створює для недоношених дітей необхідний мікроклімат, наближений до того, що в утробі матері. У апарат поміщають не тільки недоношених, але й діток, які народжуються із малою вагою тіла. Також узвітному році було придбано пристрій «Телекард», який дає змогу дистанційно передавати електрокардіограми та швидко отримувати консультацію обласних фахівців.

Нажаль, залишається складною ситуація із забезпеченням медичних закладів лікарями. Тому в районі велика увага приділяється вирішенню кадрових проблем. На виконання районної «Програми забезпечення житлом медичних працівників» у грудні 2015 року було збудовано чотириквартирний будинок, в якому отримали квартири лікарі акушери-гінекологи та лікар-травматолог. У 2019 році планується будівництво нового шестиквартирного будинку.

Завершуючи звіт, голова райдержадміністрації закликав депутатів районної ради до повторного звернення до депутата Верховної Ради України Василя Амельченка про негайне відкликання законопроекту №9277 щодо поділу Чернігівської області на райони про адміністративно-територіальний устрій, в якому не враховано жодних як географічних, логістичних, так і інших соціально важливих переваг Менського району.

Депутати районної ради прийняли звіт голови райдержадміністрації до відома та підтримали пропозицію щодо повторного звернення до народного депутата України В.В.Амельченка.

Також радою прийнято ряд рішень з бюджетних питань, по яких проінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Булавка.

Депутати затвердили Програму військово-патріотичного виховання та підготовку молоді Менського району до служби в Збройних силах України на 2019-2021 роки та районну Програму «Соціальна підтримка малозабезпечених верств населення «Турбота», завдяки якій функціонує соціальний магазин .

Також були розглянуті та прийняті зміни до Регламенту роботи районної ради сьомого скликання, ряд питань щодо управління комунальним майном спільної власності територіальних громад сіл, селища району.

У «Різному» голова районної ради проінформувала про результати розгляду Чернігівською обласною радою рішення Менської районної ради «Про порушення клопотання та надання згоди щодо передачі майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району», яке було прийнято на шістнадцятій сесії районної ради та стосувалось клопотання про передачу з обласної до районної власності ДП «Менарайагроліс». Наразі, в обласній раді працює робоча група, яка напрацьовує механізми передачі майна, після чого питання будуть винесені на розгляд сесії обласної ради.

Перед депутатами виступила начальник служби в справах дітей Менської районної державної адміністрації Тамара Песоцька, яка закликала голів територіальних громад, в.о. старост, депутатів рад всіх рівнів приділяти більше уваги багатодітним асоціальним родинам з метою недопущення трагедій, подібних до тієї, що сталася в с.Дягова.

Про монетизацію субсидій проінформував Володимир Роговенко, начальник управління соціального захисту населення Менської районної державної адміністрації.

В роботі засідання брали участь депутати Чернігівської обласної ради Микола Бутенко та Сергій Нужняк.

Рішення, прийняті на сімнадцятій сесії районної ради сьомого скликання, будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».


Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.