Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

27 березня 2013 року відбулось пленарне засідання п'ятнадцятої сесії районної ради шостого скликання

28-03-2013, 15:29 | Розділ: Новини | Переглядів: 1161

 

27 березня 2013 року відбулось пленарне засідання п'ятнадцятої сесії районної ради шостого скликання. Основним питанням сесії був Звіт голови районної державної адміністрації.

Голова районної державної адміністрації Соломко Анатолій Віталійович у звіті відзначив, що у центрі уваги Менської районної державної адміністрації є забезпечення реалізації повноважень, наданих Законом України “Про місцеві державні адміністрації”, виконання актів Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядчих документів голови обласної державної адміністрації, Програми соціально-економічного розвитку та бюджету району, цільових програм і заходів.

Відмітив, що одним із основних напрямів роботи райдержадміністрації є виконання програми соціально-економічного розвитку району.

Фактично за 2012 рік обсяг виробництва в порівняних цінах по промислових підприємствах району склав 787,8 млн. грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг виробництва зменшився на 12,8%. Зменшення розмірів виробництва по району спричинене зниженням обсягів виробленої продукції підприємством Філія «Менський сир» ППКФ «Прометей» в зв’язку із забороною експорту твердих сирів до Росії.

Відмітив, що аналізуючи виробництво промислової продукції в натуральному виразі слід зазначити, що у звітному році порівняно з 2011 роком зросло виробництво м’яса птиці в 3,3 рази, чіпсів картопляних – в 3,2 рази, гофрокартонної тари на 13,8%, дерев’яних піддонів на 13,7%. Менше вироблено твердих сирів, масла вершкового, мінеральної води та безалкогольних напоїв.

Ведеться робота по запровадженню енергоефективних заходів. Торфобрикет, дрова, біопаливо використовують 7 загальноосвітніх шкіл, 4 дошкільні навчальні заклади, 16 ФАПів. У 2012 році встановлено сучасній енергоефективний котел на твердому паливі в дитячому дошкільному навчальному закладі Макошинської селищної ради.

Одним із пріоритетних напрямків є робота по створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На даний момент в районі створено та діє 16 таких об’єднань.

Зазначив, що протяжність газотранспортної мережі району становить понад 800 км. З 56 населених пунктів природний газ мають 31, решта забезпечені скрапленим газом. Споживачами газу є 11 615 абонентів, з них забезпечені засобами обліку 11 347 (97,7%).

На 2 підвідних газопроводи до села Блистова (2,5 км.) та до сіл Ленінівка, Кам’янка, Климентинівка (14 км.) виготовлена проектно-кошторисна документація та є висновки державної експертизи. Проте, із-за відсутності коштів дані будівельні роботи не проводились.

Протягом звітного періоду виділення бюджетних коштів на газифікацію населених пунктів не було.

Зауважив, що до бюджету Менського району за 2012 рік по власних та закріплених доходах надійшло 92,0% запланованих сум (25,0 млн. грн. при плані 27,2 млн. грн.). По дотації вирівнювання район профінансований у сумі 61,5 млн. грн., що склало 100% запланованої суми. Субвенції державного бюджету профінансовано в сумі 32,9 млн. грн., що склало 98,3% планових призначень. Вилучення до районного бюджету з Менської міської ради та Жовтневої сільської склало 90,6% (570,9 тис. грн.).

У порівнянні з 2011 роком до місцевих бюджетів мобілізовано на 3,5 млн. грн. більше. Повідомив, що наявна мережа закладів освіти Менського району дає можливість забезпечити безперервність ступеневої освіти.

У Менському районі (станом на 01.01.2013 р.) функціонує 17 дошкільних навчальних закладів, де виховується 927 дітей дошкільного віку, суспільним дошкільним виховання охоплено 57,4% дітей у віці від 1 до 6 років (2011 р. - 53,6%) в т.ч. у міській місцевості - 5 ДНЗ, 664 дітей (68,7%), сільській – 263 дітей (4о,5%).

Станом на звітну дату у 27 загальноосвітніх навчальних закладах району освіту здобуває 3448 учнів. З метою оптимізації шкільної мережі до 01.09.2013 р. планується призупинення діяльності Гусавської ЗОШ І-ІІ ст.

Відмітив, що медичну допомогу населенню Менського району надають: центральна районна лікарня на 210 ліжок, 2 районні лікарні (Березнянська районна лікарня № 1 на 20 ліжок та Макошинська районна лікарня № 2 на 10 ліжок), 4 сільські лікарські амбулаторії, 20 ФАПів та 8 ФП. Загальна потужність поліклінічних лікувально-профілактичних закладів – 770 відвідувань в зміну. Всі медичні заклади району акредитовані. Забезпеченість населення лікарняними ліжками по району складає 62.2 на 10 тис. населення

Станом на 1 січня 2013 року в районі функціонує 76 закладів культури, в яких працює 245 працівників.

Повідомив, що до позитивних напрацювань на протязі 2012 року можна віднести проведення: відкритого міжнародного мандрівного фестивалю-конкурсу аматорського циркового мистецтва та оригінально-трюкового жанру «Сіверська феєрія», районного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Перлина», районного літературно-краєзнавчого конкурсу «Легенди рідного краю», міського конкурсу дитячого малюнку «Казковий світ», районного конкурсу казкарів «Чарівний світ казки», У грудні місяці за ініціативою Менського центру культури і дозвілля молоді вдруге проводився благодійний проект для дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей та дітей – інвалідів «Янгол-охоронець».

Гордістю району є зразковий дитячий спортивно – цирковий колектив „Фієста”, зразковий дитячий цирковий колектив „Юність” Макошинського СБК, зразковий дитячий ансамбль народного танцю „Калинонька” Куковицького СБК, які стали переможцями всеукраїнських, міжнародних конкурсів і фестивалів, бажаними гостями на сценах сусідніх районів області та за межами України.

Окреслив перспективи розвитку району в 2013 році: забезпечення зростання обсягів промислового виробництва через:

- Підвищення конкурентоспроможності промислового виробництва шляхом технічного і технологічного оновлення;

- стимулювання інвестиційної діяльності;

- підтримка підприємництва та посилення його ролі в соціально-економічному розвитку;

- активізація внутрішнього ринку та створення умов для нарощування і реалізації експортного потенціалу району;

- впровадження енергозберігаючих технологій.

Нарощування обсягів виробництва сільськогосподарської продукції через:

- залучення внутрішніх та іноземних інвестицій в сільськогосподарську та переробну галузі;

- зростання рентабельності сільськогосподарського виробництва;

- сприяння формуванню інфраструктури аграрного ринку;

- збереження родючості ґрунтів;

- збільшення заробітної та орендної плати.

Подальша розбудова інфраструктури, розвиток житлово-комунального господарства:

- зміцнення матеріально-технічної бази підприємств ЖКГ та об’єктів соціального призначення;

- поліпшення фінансового стану галузі;

- підвищення якості житлово-комунальних послуг.

Очікувані результати:

- забезпечення економічного зростання по основних макроекономічних показниках: обсягів промислового виробництва, виробництва продукції сільського господарства, обсягів вироблених послуг, роздрібного товарообороту;

- пом’якшення ситуації на ринку праці – зменшення кількості зареєстрованих безробітних з одночасним зростанням чисельності працівників, зайнятих економічною діяльністю, створення нових робочих місць.

- поліпшення інвестиційного клімату: збільшення обсягу капіталовкладень за рахунок усіх джерел фінансування.

- підвищення рівня життя населення: збільшення середньомісячної заробітної плати працівників, зайнятих економічною діяльністю;

- зростання рівня життєзабезпечення населення, поліпшення якості надання соціальних послуг.

В обговоренні звіту виступили:

Довгий Микола Олександрович, депутат районно ради, обраний за виборчим списком Менської районної організації партії "ФРОНТ ЗМІН";

Магула Валерій Григорович, депутат районної ради, обраний за виборчим списком Менської районної організації Української Народної партії;

Кіндер Валерій Миколайович, депутат районної ради, обраний за виборчим списком Менської районної організації Партії регіонів;

Тюшкевич Надія Петрівна, депутат районної ради, обрана за виборчим списком Менської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»;

Фесюн Федір Іванович, Менський міський голова.

"Про хід виконання Програми зайнятості населення Менського району на 2012-2014 роки, затвердженої рішенням районної ради від 29.12.2011 із змінами та доповненнями, затвердженими рішенням районної ради від 28.03.2012." депутатів проінформувала директор районного центру зайнятості Кот Т.В.

Попович Ю.М., директор комунального підприємства «Менарайкомунпослуга" виступив з інформацією по питанню порядку денного сесії "Про програму «Ефективне опалення в Менському районі на 2013 - 2017 роки».

В обговоренні питання взяли участь: Кондаков Василь Віталійович, депутат районної ради, обраний за виборчим списком Менської районної організації Партії регіонів;

Бутенко Роман Олексійович, член фермерського господарства «Бутенко».

Пустовойт М.І., голова Менської територіальної організації воїнів-афганців проінформував депутатів по питанню порядку денного "Про Програму військово-патріотичного виховання та підготовки молоді Менського району до служби в Збройних Силах України на 2013-2015 роки".

Депутати розглянули питання "Про функціонування Менського районного радіомовлення у 2013 році" та вирішили з метою підтримки редакції Менського районного радіомовлення, враховуючи численні звернення жителів міста, беручи до уваги наявність радіоточок в місті Мена, продовжити термін реалізації Програми підтримки місцевого радіомовлення в Менському районі до кінця 2013 року.

Депутати розглянули питання "Про щорічний районний конкурс «Краща місцева рада Менського району» та затвердили положення про нього.

Прийнято рішення щодо внесення змін до "Програми розвитку Комунального підприємства "Менарайкомунпослуга" Менської районної ради та забезпечення належного утримання майна комунальної власності, що знаходиться в управлінні даного підприємства, на 2012 – 2013 роки" та до рішення районної ради від 26 грудня 2012 року «Про затвердження Порядку фінансування витрат на безоплатне поховання або відшкодування витрат за здійснене поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, інвалідів війни та осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною та середніх цін на ритуальні послуги, на 2013 рік».

Були затверджені суми грошової компенсації вартості продуктів харчування для потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи дітей, які не відвідують дошкільні заклади

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Булавка О.М. виступила із звітом про виконання районного бюджету та витрачання коштів резервного фонду за 2012 рік, а також проінформувала по питаннях порядку денного "Про внесення змін до рішення районної ради від 26 грудня 2012 року „Про районний бюджет на 2013 рік” та "Про внесення змін до рішення районної ради від 29 грудня 2011 року „Про районний бюджет на 2012 рік”.

Жваве обговорення з висловленням різних, часто полярних думок викликало питання "Про зміну структури Комунального закладу охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради". З інформацією по даному питанню виступив головний лікар Менської центральної районної лікарні, депутат обласної ради Хомрач П.П., який зазначив, що на виконання Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава», п.3 рішення Ради регіонів від 15 вересня 2011 року та Концепції Загальнодержавної програми «Здоров’я 2020: український вимір» на 2012 – 2020 роки, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2011 року № 1164-р, з метою забезпечення формування мережі закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу пропонується внести зміни в структуру Менської центральної районної лікарні, а саме:

Реформувати Березнянську районну лікарню № 1 та Макошинську районну лікарню № 2, при цьому зберігши нинішню чисельність працівників вказаних закладів охорони здоров'я.

В обговоренні взяли участь:

Корнієнко Наталія Іванівна, депутат районної ради, обрана по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 3.

Леоненко Василь Миколайович, депутат районної ради, обраний за виборчим списком Менської районної організації Української Народної партії.

Ларченко Галина Миколаївна, депутат районної ради, обрана за виборчим списком Менської районної організації політичної партії «Сильна Україна».

Соломко Анатолій Віталійович, голова районної державної адміністрації, депутат районної ради, обраний по багатомандатному виборчому округу від Менської районної організації Партії регіонів.

Депутатами районної ради під час пленарного засідання вносились зміни та доповнення до проекту даного рішення.

Крім зазначених питань депутати районної ради розглянули та затвердили Положення про Президію районної ради, внесли зміни до Плану діяльності з підготовки регуляторних актів та до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району, внесені зміни до Регламенту районної ради.

На даний час рішення доопрацьовуються виконавчим апаратом районної ради, після чого вони будуть оприлюднені в установленому порядку і відповідні строки на офіційному веб-сайті районної ради.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.