Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Перше засідання двадцять сьомої сесії районної ради: звіт голови та ряд питань щодо передачі майна спільної власності територіальних громад району

25-09-2020, 15:41 | Розділ: Новини | Переглядів: 856

Сьогодні, 25 вересня, відбулося розширене засідання Президії та постійних комісій районної ради в рамках двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання за участю осіб визначених як виступаючі з питань порядку денного сесії. Голови постійних комісій, керівники депутатських фракцій попередньо обговорили питання порядку денного сесії.

Після засідання Президії депутати районної ради працювали в постійних комісіях.

Перше пленарне засідання двадцять сьомої сесії районної ради розпочалось із заслуховування звіту голови районної ради Наталії Боюн .

Звітуючи, голова повідомила про напрямки роботи районної ради, питання, які вирішувались депутатами, прийняття та реалізацію районних програм. Зазначила, що це останній звіт у сьомому скликанні і загалом, останній звіт голови Менської районної ради.

Відмітила, що районна рада долучалась до відстоювання Менського району як центру нового укрупненого утворення. Було прийнято з півдесятка звернень, долучились до ініціативи громадськості зі збору підписів, наші представники були біля Офісу Президента України у липні місяці, захищаючи район.

Наразі, Менський район став частиною Корюківського району. Але до цього часу не встановлено ні обсягу повноважень нової районної ради, ні напрямків її функціонування, ні джерел наповнення районного бюджету, ні порядку ліквідації районних рад та райдержадміністрацій ліквідованих районів, ні процедур із передачі майна. Це приводить до хаосу і свого роду самодіяльності в ще діючих районних радах: одні масово передають майно та заклади в діючі об’єднані громади та навіть центри майбутніх громад, інші просто чекають; хтось вже попередив працівників про наступне вивільнення, зважаючи на ризики повної відсутності їх соціального захисту - щодо двомісячного попередження та виплати вихідної допомоги у зв’язку зі звільненням.

Значну увагу приділила реформі системи охорони здоров’я відмітивши, що ніхто не має сумніву, що найважливішим у нашій з вами діяльності є підтримка даної галузі. Не дивлячись на величезні проблеми у функціонуванні наших реформованих медичних підприємств, на ті проблеми, які доводиться долати і пристосовуватись до реалій, все ж маємо чим похвалитись.

Як відомо КНП Менський ЦПМСД уклав договір з Національною Службою Здоров`я України, що дає змогу отримувати справедливу оплату за надання медичних послуг населенню, і з 2019 року напряму фінансується НСЗУ. На сьогодні з сімейними лікарями жителі району підписали 28871 декларацію.

КНП «Менська центральна районна лікарня» на початку 2020 року, також уклала з НСЗУ договори про фінансування 13(!) пакетів медичних послуг, що є найвищим показником серед центральних районних лікарень області. І вже з квітня 2020 року заклад отримує фінансування згідно програми державних гарантій медичного обслуговування населення. Велика робота пророблена у сприянні визначення КНП «Менської центральної районної лікарні» як опорної, що дало б можливість підвищити статус лікарні та збільшити надання кількості медичних послуг. Та норми і вимоги до опорних лікарень надзвичайно завищені та нереальні - відповідне медичне обладнання, площі, створення сучасних приміщень, кваліфіковані медичні працівники тощо), тому лікарню не визначили як опорною. Але високим здобутком для закладу є придбання нового сучасного ренгенапарата, вартість якого становить 2 193,5 тис.грн., кошти з місцевого бюджету, а ще більшим - нового комп'ютерного томографа, загальна вартість якого 11 855,6 тис.грн., з яких кошти ДФРР - 8 млн.грн., кошти місцевого бюджету - 3 855,6 тис. грн. КТ дає змогу вчасно діагностувати хворобу гострого мозкового інсульту і в найкоротший термін надати спеціалізовану медичну допомогу.

Повідомила, що як голова районної ради включена до спільної робочої групи щодо координації діяльності зі створення індустріального парку «Менський». Нагадала, що створення індустріального парку дасть можливість забезпечити комфортні умови для ведення бізнесу та залучення інвесторів, поліпшити інвестиційний імідж громади, сприятиме економічному розвитку та підвищенню конкурентоспроможності, зростанню зайнятості населення та збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів. Наразі відпрацьовано покроковий план дій зі створення та реєстрації парку «Менський», виготовляється проект детального плану території індустріального парку, йде процес виготовлення технічної документації із землеустрою щодо об`єднання земельних ділянок. Тож найближчим часом буде подано концепцію, яку спільно готують Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА з Менською міською радою, з створення індустріального парку на реєстрацію до Міністерства економіки. Після проходження процедури реєстрації розпочнеться пошук інвестора.

Проаналізувала те, що вдалося зробити позитивного за звітний період у інших галузях.

Подякувала депутатському корпусу за роботу, професійність, конструктив, злагодженість, людяність.

Тим, хто бере участь у місцевих виборах – побажала перемоги і подальшої плідної роботи у місцевому самоврядуванні

Депутати схвалили звіт голови та прийняли його до відома.

Про роботу постійних комісій районної ради прозвітували Надія Тюшкевич, голова постійної комісії з питань бюджету, Анатолій Мироненко, голова постійної комісії з питань регламенту, законності, правопорядку та управління об’єктами комунальної власності, Костянтин Ніколайчик, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, Леонід Литовченко, голова постійної комісії з гуманітарних питань, сім’ї, молоді та соціального захисту населення.

Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Оксана Булавка проінформувала по бюджетних питаннях порядку денного - «Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за І півріччя 2020 року» та «Про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2019 № 499 «Про районний бюджет на 2020 рік».

З інформацією «Про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району до комунальної власності Менської міської об’єднаної територіальної громади майна та бібліотечних фондів КЗ «Менська централізована бібліотечна система» перед присутніми виступив Олександр Карпенко, завідуючий сектором культури та туризму районної державної адміністрації.

Віктор Ємець, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації проінформував по ряду питань, що стосуються закладів освіти району. Зокрема - Про внесення змін до Статуту Березнянського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів та затвердження положення про Сахнівську філію І-ІІ ступенів, Про внесення змін до Переліку організацій, установ, закладів, підприємств та нерухомого майна і транспорту, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району (щодо закладів освіти), Про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району до комунальної власності Менської міської об’єднаної територіальної громади закладів освіти, Про внесення змін до рішення Менської районної ради «Про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району у комунальну власність Менської об’єднаної територіальної громади спортивного комплексу» № 541 від 21 серпня 2020 року, Про внесення змін до Переліку організацій, установ, закладів, підприємств та нерухомого майна і транспорту, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району.

З інформацією по питанню порядку денного "Про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району до комунальної власності Березнянської селищної громади нерухомого майна КНП «Менська ЦРЛ» виступив Володимир Салій, в.о. генерального директора КНП «Менська ЦРЛ».

Депутати також розглянули запит депутата районної ради Сергія Осєдача стосовно співфінансування з районного бюджету Комунального некомерційного підприємства «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради та інші питання.

В роботі пленарного засідання взяли участь голова районної державної адміністрації Євген Соловйов, депутати Чернігівської обласної ради Микола Бутенко та Василь Леоненко.

Рішення, прийняті на першому засідання двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання, будуть розміщені на веб-сайті районної ради в строки, установлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» у розділі «Офіційні документи».

Друге засідання двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання відбудеться 09 жовтня 2020 року.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.