Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

31 травня 2013 року Голова Верховної Ради України Володимир Рибак зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування та керівництвом місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій Чернігівської області

1-06-2013, 14:29 | Розділ: Новини | Переглядів: 1320

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування та керівництвом місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій Чернігівської області

У зустрічі також взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, депутати Верховної Ради України Владислав Атрошенко, Микола Рудьковський, Сергій Аверченко та керівник Апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук.

Перед початком наради Голова Верховної Ради України Володимир Рибак виконав приємну місію. За вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток Чернігівщини, активну громадську діяльність, сумлінну працю та високий професіоналізм він нагородив деяких керівників області державними нагородами, почесними грамотами Верховної Ради України та цінними подарунками Голови Верховної Ради України. Серед нагороджених є і жителі Меншини. Почесне звання «Заслужений працівник культури» отримала Вероніка Бур – керівник зразкового дитячого спортивно-циркового колективу «Юність» смт Макошино. Голова фермерського господарства «Бутенко», депутат обласної ради Олексій Бутенко отримав від голови парламенту цінний подарунок.

Голова Верховної Ради України Володимир Васильович Рибаку під час виступу підкреслив, що нам сьогодні конче потрібен період стабільності, стабільності у розвитку. «Об’єднання країни навколо цієї мети починається на рівні місцевої влади і місцевого самоврядування. Діалог, а не конфлікти і сутички, забезпечує позитивний та стабільний розвиток. Отже, з вас починається стабільність у регіоні, з вас починається єдність країни», - зазначив він.

Володимир Рибак нагадав, що нині у країні відбувається широке громадське обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування, яку ініціював Президент Віктор Янукович. «Президент України виступає за децентралізацію владних повноважень та ефективний розвиток територіальних громад у контексті виконання Україною Європейської хартії місцевого самоврядування задля ефективної інтеграції нашої держави до Європейського співтовариства. Президентська Концепція - одна з найважливіших ланок у ланцюзі європейської інтеграції та загальної стратегії розвитку держави на шляху до Європейського Союзу. Від успіху президентської реформи місцевого самоврядування залежатиме успіх модернізаційних змін та створення сучасної, конкурентоздатної України», - наголосив керівник парламенту.

При цьому він зазначив, що для досягнення цієї мети необхідна злагоджена робота Президента, Уряду, Парламенту, місцевих органів влади, громадянського суспільства.

За словами керівника Українського Парламенту, в Україні має відбутися ефективна децентралізація управління і фінансової системи, запроваджений бюджетний федералізм.

Голова Верховної Ради також повідомив, що у Національному плані дій на 2013 рік Президент визначив як пріоритетне завдання розробку та внесення на розгляд парламенту проектів законів про право територіальних громад на об'єднання та про співробітництво територіальних громад. «Я звернувся до керівництва Уряду, щоб якомога скоріше до Верховної Ради України було подано законопроект «Про об'єднання територіальних громад». Цей документ вкрай необхідний вам для вирішення територіальних питань», - сказав він.

Важливим чинником успішного втілення започаткованих реформ Володимир Рибак назвав повернення довіри громадян до владних інститутів та питання кадрового забезпечення місцевої влади. «Надання послуг населенню, організаційні й виконавчі функції мають здійснювати посадовці, яким довіряють і які користуються авторитетом у людей, відповідальні менеджери, які вміють знаходити правильні рішення», - сказав він.

Звертаючись до представників місцевої влади, Голова Верховної Ради запропонував їм здійснити аналіз державних та місцевих цільових програм, визначитись з можливостями фінансування та акумулювати матеріально-фінансові ресурси на тих напрямах, які є найбільш актуальними для певної громади.

Під час наради слово для виступу також взяв голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Він поінформував про стан соціально-економічного розвитку Чернігівської області. Зокрема, він зосередив увагу на основних пріоритетах розвитку області, визначених стратегічною програмою «Чернігівщина–2015. Спільний шлях до добробуту». Серед яких, зокрема, відновлення потенціалу та модернізація базових секторів економіки, розбудова та модернізація інфраструктури, поліпшення бізнес-клімату й залучення інвестицій та підвищення стандартів життя населення.

Під час зустрічі з Головою Верховної Ради України також виступили Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народний депутат України Владислав Атрошенко, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Анатолій Заліський, Тупичівський сільський голова Лариса Шовкова та голова Корюківської районної ради Михайло Баклажко, депутати обласної ради Віктор Лазар та Олена Дмитренко. Всі вони озвучували проблеми, з якими приходиться стикатись місцевому самоврядуванню – недосконала законадавча база, особливості казначейського обслуговування бюджетів громад, недосконалий формульний підхід до планування бюджетів зважаючи на особливості нашого регіону та ряд інших.

На завершення зустрічі Володимир Рибак пообіцяв сприяння у вирішенні проблемних питань, порушених під час діалогу та наголосив: «У нас є всі можливості щоб зробити життя людей кращим».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.