Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

21 серпня 2014 року відбулося розширене засідання Колегії облдержадміністрації.

22-08-2014, 11:06 | Розділ: Новини | Переглядів: 764

Розширене засідання Колегії облдержадміністрації, яке провів голова облдержадміністрації Володимир Івашко, розглянула підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку, бюджету області за перше півріччя 2014 року, стан підготовки навчальних закладів області до нового навчального року низку інших питань.

Сьогодні завдання органів виконавчої влади – не допустити різкого погіршення економічної ситуації в області - таку думку озвучив очільник області Володимир Івашко під час підбиття підсумків соціально-економічного розвитку області за перше півріччя.

Керівникам територій необхідно вжити всіх можливих заходів для ліквідації боргів із заробітної плати, тіньової зайнятості та зарплати «у конвертах». Своєчасність соціальних виплат, дотримання державних соціальних гарантій, підтримка вразливих верств населення, поліпшення якості обслуговування – ось пріоритети, на яких ми повинні зосереджуватись і надалі, - наголосив Володимир Івашко.

За його словами, робота органів виконавчої влади сьогодні повинна бути спрямована, насамперед, на жорстку економію енергетичних та фінансових ресурсів.

Одним з найголовніших питань на сьогоднішній день є забезпечення енергетичної стабільності в межах доведених області лімітів споживання газу під час опалювального періоду.

Підприємства регіону повинні терміново вжити заходів з енергозбереження, використання у виробничих процесах альтернативних джерел енергії. При цьому максимально зберегти обсяги виробництва, адже це – і робочі місця, і доходи громадян, і бюджетні надходження.

Сьогодні завдання органів виконавчої влади – не допустити різкого погіршення економічної ситуації в області. З цією метою необхідно всіляко сприяти ініціативам підприємств: впровадженню інноваційних та інвестиційних проектів, освоєнню нової конкурентоспроможної продукції, розширенню та переорієнтації ринків збуту, впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій.

Обласна державна адміністрація підтримає конструктивні пропозиції та ініціативи, спрямовані на соціально-економічний розвиток регіону, - підкреслив Володимир Івашко.

Він акцентував увагу керівників міст і районів на вжиття термінових заходів в бюджетній сфері, спрямованих, у першу чергу, на зміцнення фінансового ресурсу місцевих бюджетів та недопущення дефіциту коштів у бюджетах територіальних громад.

Складна суспільно-політична і фінансово-економічна ситуація ставить нам усім додаткові виклики. Тому вимагаю від голів райдержадміністрацій, міських голів забезпечити безумовне виконання усіх поставлених завдань. Пріоритетами мають бути збереження соціальної стабільності, поліпшення рівня добробуту та якості життя населення, - наголосив очільник області.

Зволікання з реформою місцевого самоврядування не припустиме – в своєму виступі заявив голова обласної ради Микола Звєрєв.

Звертаючись до присутніх у залі керівників, Микола Звєрєв нагадав, що депутати обласної ради ще три місяці тому зверталися до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету міністрів України щодо необхідності децентралізації влади в державі та реалізації на Чернігівщині пілотного проекту з проведення реформи місцевого самоврядування.

Однак, чіткої та зрозумілої відповіді ми так і не отримали. А ні реформи місцевого самоврядування, а ні реформи податкової чи бюджетної ми зараз не спостерігаємо. У нас зв’язані руки, – зазначив голова обласної ради та висловив свою солідарність з територіальними громадами Чернігівщини у їхньому прагненні отримати більше владних повноважень.

Я хочу заявити: або держава проводить реформу, або ми діємо у зовсім інший правовий спосіб. Забираємо на сесії обласної ради делеговані виконавчій владі повноваження, створюємо виконком і самі відповідаємо за розвиток територіальних громад, – наголосив голова обласної ради та піддав гострій критиці не зовсім справедливий "принцип територіальної доцільності", на основі якого розподіляють кошти державного бюджету, виділяють дотації вирівнювання місцевих бюджетів Чернігівщини та, навіть, формуються батальйони територіальної оборони для участі в антитерористичній операції на сході України.

Голова обласної ради заявив, що не може змиритися з такою державною політикою, тому висловив готовність скликати сесію обласної ради та ініціювати звернення до Президента України, Уряду з вимогою виконання державних зобов’язань перед громадою Чернігівщини.

В роботі Колегії взяли участь голова районної державної адміністрації Мисник О.П., заступник голови районної ради Лях В.В.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.