Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

26 червня 2020 року була скликана 24 сесія Менської районної ради сьомого скликання

26-06-2020, 16:47 | Розділ: Новини | Переглядів: 1069

О 9.00 годині Президія районної ради на розширеному засіданні за участю осіб визначених як виступаючі з питань порядку денного сесії, попередньо розглянула проекти рішень з питань, що внесені на розгляд сесії.

Потім депутати на засіданнях постійних комісій узгодили запропоновані проекти рішень.

Об 11.00 голова районної ради Наталія Боюн відкрила пленарне засідання сесії. В роботі сесії взяв участь заступник голови та депутат Чернігівської обласної ради Арсен Дідур, а також були присутні депутати обласної ради Микола Бутенко, Василь Леоненко, Сергій Нужняк.

Першим питанням депутати розглянули інформацію прокурора та начальника Менського відділу поліції про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Менського району. В своїх виступах керівник Менської місцевої прокуратури Дмитро Столярчук та начальник Менського ВП ГУНП в Чернігівській області Олександр Крук докладно зупинилися на основних показниках діяльності установ прокуратури та поліції в звітному періоді.

Дана інформація викликала багато запитань як серед депутатів районної ради, так і серед присутніх на сесії депутатів обласної ради.

Зокрема, заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур поцікавився у начальника відділу поліції стосовно їхньої реакції на виклики стосовно фактів розорювання луків на території с.Бірківка тощо.

Начальник фінансового відділу райдержадміністрації Оксана Булавка проінформувала по бюджетних питаннях порядку денного: "Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за І квартал 2020 року" та "Про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2019 № 499 "Про районний бюджет на 2020 рік".

Пункт рішення щодо виділення додаткових коштів Менській центральній районній лікарні для виплат медикам, що задіяні в боротьбі з коронавірусом викликав жваве обговорення серед присутніх. Депутат Менської районної ради Олександр Мисник зауважив, що виплата додаткових коштів медикам повинна відбуватися за рахунок державного бюджету, як це задекларовано в Постанові Кабміну та Президентом України, а не за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Генеральний директор Менської ЦРЛ Григорій Разнован повідомив, що інспектор з праці, який перевіряв їх установу, готує припис щодо додаткових виплат мобільній бригаді медиків за березень місяць, хоча випадків захворювання тоді не було. Лікарня коштів на додаткові виплати не має.

Арсен Дідур, заступник голови Чернігівської обласної ради поцікавився, чи міська рада приймає участь у фінансуванні додаткових виплат. Запропонував доручити голові РДА Євгену Соловйову підняти дане питання перед міською радою.

Депутати розглянули хід виконання районних програм у галузі охорони здоров’я та затвердили в новій редакції Програму культурно-мистецьких заходів та забезпечення розвитку творчих колективів на 2020 рік.

Також були винесені на розгляд питання галузі освіти: "Про перепрофілювання, зміну назви Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів та затвердження Статуту Миколаївської ЗЗСО І-ІІ ступенів", "Про реорганізацію Сахнівського ЗЗСО І-ІІ ступенів" та "Про створення груп продовженого дня у закладах загальної середньої освіти Менського району на 2020-2021 навчальний рік". З інформацією по даним питанням виступив Вадим Волков, головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації.

Потім депутати надали згоду на прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району майна для амбулаторій загальної практики сімейної медицини та медичного обладнання.

Останнім питанням пленарного засідання депутати розглянули та прийняли звернення до Президента України В.Зеленського, Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля, голови Верховної Ради України Д.Разумкова, Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг В.Тарасюка щодо скасування платежу за транспортування (доставку) газу.

Всі рішення двадцять четвертої сесії районної ради у визначений законом термін будуть оприлюднені на сайті районної ради в розділі "Офіційні документи".

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.