Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

23 січня 2015 року відбулися спільне засідання постійних комісій, Президії районної ради та Колегії при голові райдержадміністрації, на якому був розглянутий проект районного бюджету на 2015 рік

24-01-2015, 14:11 | Розділ: Новини | Переглядів: 716

23 січня 2015 року відбулися спільне засідання постійних комісій, Президії районної ради та Колегії при голові райдержадміністрації, на якому був розглянутий проект районного бюджету на 2015 рік.

З доповіддю по даному питанню виступила начальник фінансового управління районної державної адміністрації Булавка О.М.

У своєму виступі Булавка О.М. зазначила, що формування місцевих бюджетів в цьому році проходить з врахуванням значних змін Бюджетного та Податкового кодексів України. Ці зміни стосуються формування як доходної, так і видаткової частин бюджетів. Перш за все, до бюджетного процесу введено нових учасників – об’єднання територіальних громад на добровільних засадах, що матимуть такі ж повноваження як на сьогодні районні бюджети.

Начальник фінансового управління детально зупинилась на погалузевих видатках, що заплановані в проекті районного бюджету, на процесі формування доходів місцевих бюджетів, особливостях міжбюджетних відносин. Зазначила про зміни, які мають місце у принципах фінансування закладів охорони здоров’я та освіти (освітянська та медична субвенції). Вказала, що передбачається дефіцит кошторисних призначень на виплату заробітної плати по районному бюджету у розмірі 1 місячного фонду, по бюджетах нижчого рівня – 0,5 місячного фонду.

В обговоренні взяли участь:

- Менський міський голова Фесюн Ф.І.,

- Макошинський селищний голова Кравцов В.М.,

- Данилівський сільський голова Скляр В.В.,

- депутат районної ради, голова постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, сім’ї, молоді та соціального захисту населення, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Литовченко Л.В.,

- депутат районної ради, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Роговенко В.І.,

- начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Лукаш Ю.М.,

а також голова районної державної адміністрації Мисник О.П., який зосередив основну увагу на відмінностях бюджетного процесу цього року від попередніх років. Разом з тим голова райдержадміністрації зазначив, що не дивлячись на труднощі, зміни в законодавстві, які визначили необов’язковість таких видатків, у цьому році планується забезпечити підвіз учнів до шкіл, харчування учнів 1-4 класів за рахунок власних надходжень районного бюджету.

Голови територіальних громад у своїх виступах зробили невтішний висновок – така реформа бюджетного процесу не може вирішити всі проблеми на місцях і унеможливлює виконання повноважень органами місцевого самоврядування по управлінню територіями. Такі підходи можуть стати початком кінця невеликих населених пунктів.

З огляду на це внесено пропозицію скликати районну асоціацію органів місцевого самоврядування «Ради Менщини» з метою напрацювання і вироблення пропозицій з даного питання і внесення їх на розгляд народним депутатам України.

Кожен із виступаючих начальників структурних підрозділів (головних розпорядників бюджетних коштів) райдержадміністрації зупинився на особливостях роботи підпорядкованої йому галузі та проблемах, які можуть виникнути в процесі її фінансування.

Проводив засідання голова районної ради Невжинський В.М., який наголосив, що розгляд проекту районного бюджету у такому форматі дозволить депутатам більш детально вивчити особливості нового бюджетного процесу та почути про наболілі питання та проблеми як від голів територіальних громад, так і від керівників галузей.

Після спільного засідання депутати працювали в постійних комісіях.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.