Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

28 березня 2012 року відбулося пленарне засідання десятої сесії районної ради шостого скликання

29-03-2012, 12:18 | Розділ: Новини | Переглядів: 1229

28 березня 2012 року відбулось пленарне засідання чергової, десятої сесії районної ради шостого скликання. Основним питанням сесії став звіт голови районної державної адміністрації Анатолія Соломка про роботу у 2011 році. Голова райдержадміністрації зупинився на основних показниках всіх галузей -економічної, соціальної та гуманітарної сфери.

Даний звіт обговорювався депутатами районної ради.

Зокрема, від постійної комісії районної ради з питань бюджету виступив депутат Щукін В.М., начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації. Він зазначив, що Менський район є самодостатнім, відмітив належний рівень розвитку промисловості. Коротко зупинився на основних показниках соціальної сфери. Основну увагу приділив ініціативі міської ради по введенню тарифів за вивіз сміття у місті. Відзначив, що, дійсно, дане питання вже давно потребує вирішення, але запропоновані тарифи абсолютно необґрунтовані. Навів власні розрахунки.

Депутат районної ради Горчинський А.В., голова фермерського господарства в с.Волосківці, член постійної комісії районної ради з питань АПК, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, акцентував свою увагу на проблемах в сільському господарстві – підвищенні вартості пального і запчастин, низьких цінах на сільськогосподарську продукцію, низьких закупівельних цінах на молоко, відсутності підтримки сільгоспвиробників з боку держави. Зупинився на проблемах с.Волосківці, зокрема, необхідності будівництва мосту через річку Дягова, адже існуючий міст вузький, і не обладнаний пішохідними доріжками.

Депутат Гузь С.В., вчитель Блистівської школи, обраний від мажоритарного округу № 18 с.Семенівка, член постійної комісії районної ради з питань регламенту, законності та правопорядку, критично оцінив стан доріг, а також неналежне автобусне сполучення між населеними пунктами району.

Депутат районної ради Литовченко Л.В., начальник відділу освіти райдержадміністрації, голова постійної комісії з гуманітарних питань, сім’ї, молоді та соціального захисту населення, охарактеризував галузь освіти району. Зазначив, що щорічно кількість школярів скорочується майже на 200 чол. Як проблему відмітив необхідність оптимізації шкіл і разом з тим, відсутності її чіткого механізму.

Депутат Москальський В.М., директор Менської дитячої музичної школи, член постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та управління об’єктами комунальної власності, зупинився на проблемах галузі культури. Адже вона фінансується по так званому остаточному принципу. Відмітив низький рівень вихованості наших громадян, про вандалізм молоді, яка ламає навіть вивіски на закладах, розбивають східці, псують пам’ятники.

По результатах розгляду питання було винесено рішення, яким звіт голови прийнято до відома, і дано ряд доручень органам влади та самоврядування, направлених на поліпшення рівня розвитку району.

Розглянули депутати і стан виконання Програми поліпшення екологічного стану Менського району на 2006-2015 рр., Програми охорони та раціонального використання лісових ресурсів на 2009-2011 рр., доповнили Програму зайнятості населення Менського району на 2012-2013 роки, затвердили Середньострокову програму соціально-економічного розвитку Менського району на період до 2015 року.

Значна увага була приділена Програмі запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2012-2015 роки. По даному питанню інформував головний лікар Менської центральної районної лікарні, депутат обласної ради Петро Хомрач, який охарактеризував рівень захворюваності серцево-судинної системи серед жителів району, навів показники смертності.

Зокрема, хвороби системи кровообігу є найбільш поширеною патологією і в 2011 році склали 28,0% у структурі загальної захворюваності населення району. У загальній структурі смертності в Україні питома вага серцево-судинних захворювань становить більше ніж 60%, у Чернігівській області – майже 75%, в районі – майже 80%. Смертність від хвороб системи кровообігу в районі за 10 років зросла на 10,9% та посідає перше місце в структурі смертності дорослого населення. Показник смертності від даної патології в районі становить 1765,0 на 100 тисяч населення, в області - 1443,1 на 100 тисяч населення, по Україні – 1015,9 на 100 тисяч населення.

Метою Програми є:

- підвищення ефективності заходів, спрямованих на профілактику, діагностику та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань;

- виявлення захворювань серцево-судинної системи на ранніх стадіях; зниження рівня захворюваності на серцево-судинні і судинно-мозкові хвороби, інвалідності та смертності від їх ускладнень;

- збільшення тривалості і підвищення якості життя, знизити рівень смертності від гострих інфарктів міокарду – до 15,0;

- збільшити середню тривалість життя населення;

- знизити рівень смертності від інсультів на 5%, ішемічної хвороби серця – на 5% щорічно;

- зменшити рівень первинної інвалідності, зумовленої серцево-судинними і судинно-мозковими захворюваннями у працездатному віці на 5% щорічно;

- істотно підвищити рівень поінформованості населення щодо факторів ризику серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань та способів їх корекції.

Прийняли депутати районну Програму поповнення бібліотечних фондів Менської ЦБС на 2012 – 2016 роки, Програму розвитку Комунального підприємства «Менарайкомунпослуга» Менської районної ради та забезпечення належного утримання майна комунальної власності, що знаходиться в управлінні даного підприємства, на 2012 - 2013 роки, Цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Менського району на 2012 – 2015 роки, Районну програму використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва при відведенні земель для потреб, не пов'язаних із сільськогосподарським і лісогосподарським виробництвом на 2012 – 2015 роки.

Крім того, депутатами районної ради прийнято Порядок фінансування витрат на безоплатне поховання або відшкодування витрат за здійснене поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, інвалідів війни та осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, та середніх цін на ритуальні послуги на 2012 рік, розглянуто Положення про районний трудовий архів, а також питання виплати грошової компенсації вартості продуктів харчування на 2012 рік батькам дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які не відвідують дошкільний заклад, внесено зміни до бюджету району на 2012 рік.

На виконання рішення районної ради від 29 грудня 2011 року "Про розгляд звернення жителів м.Мена щодо екологічного стану р.Бабка", районною радою прийнято рішення "Про утворення тимчасової контрольної комісії для вивчення роботи очисних споруд філії "Менський сир" ППКФ "Прометей". Головою тимчасової контрольної комісії обрано депутата районної ради Кота Михайла Петровича.

Депутатами районної ради внесено 2 депутатські запити.

Депутат Аношко С.О., вніс депутатський запит щодо необхідності вивчення та вирішення ситуації, що склалась у с.Бірківка навколо реформування колишнього колгоспу «Родіна». Районна рада прийняла рішення звернутись до Головного управління агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації з клопотанням про надання кваліфікованої юридичної допомоги та правової оцінки процесу реформування колишнього колгоспу «Родіна» с.Бірківка.

Депутат районної ради Кіндер В.М., вніс депутатський запит щодо створення тимчасової контрольної комісії для вивчення роботи очисних споруд, що перебувають в оренді ЗАТ "Корпорація "Інтерагросистема".

На виконання депутатського запиту районною радою прийнято рішення "Про утворення тимчасової контрольної комісії для вивчення роботи очисних споруд, що перебувають в оренді ЗАТ "Корпорація "Інтерагросистема". Головою комісії обрано депутата районної ради Кіндера Валерія Миколайовича.

Всього депутатами районної ради розглянуто 48 різнопланових питань, по кожному з них прийнято рішення.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.