Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

ДОКУМЕНТИ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ НОВОНАРОДЖЕНОЇ ДИТИНИ МОЖНА ПОДАТИ ДО ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ

23-11-2016, 16:16 | Розділ: Новини | Переглядів: 570

Звертаємо увагу громадян, що відповідно до статті 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» за бажанням батьків чи одного з них документи, передбачені цією статтею для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані органам державної реєстрації актів цивільного стану.

У разі подання документів, необхідних для реєстрації місця проживання новонародженої дитини, через органи державної реєстрації актів цивільного стану, уповноважений представник перевіряє належність документа, що посвідчує особу батьків або інших законних представників дитини, та документа, що підтверджує повноваження особи як законного представника, особі, яка його надала, їх дійсність, правильність заповнення заяви про реєстрацію місця проживання, наявність документів необхідних для реєстрації місця проживання дитини, про що ним робиться відповідний запис у цій заяві. Прийняті документи не рідше одного разу на місяць передаються до відповідного органу реєстрації місця проживання.

Працівник органу реєстрації в день звернення особи або її представника чи в день отримання документів, зокрема, від органів державної реєстрації актів цивільного стану приймає відповідне рішення і оформляє довідку про реєстрацію місця проживання. Якщо документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини подавались до органу державної реєстрації актів цивільного стану або за бажанням того з батьків (представників) , хто подав заяву, довідка може бути видана у відповідному органі реєстрації, центрі надання адміністративних послуг, надіслана поштою, про що робиться відповідна відмітка.

02 березня 2016 року Урядом прийнято постанову №207 від 02.03.2016, якою затверджено Правила реєстрації місця проживання (Правила), що визначають механізм здійснення реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання/ перебування осіб в Україні, а також встановлено форми необхідних для цього документів.

Для реєстрації місця проживання дитини подається:

- заява;

- свідоцтво про народження;

- квитанція про сплату адміністративного збору;

- документи, що підтверджують право проживання в житлі, ордер, свідоцтво про право власності, договір найму(піднайму, ордери), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника / співвласників житла, наймача та членів його сім’ї.

- документ, що посвідчує особу представника (одного з батьків)

Відповідно до ст.11-1 Закону за реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративний збір:

- у разі звернення особи протягом встановленого Законом строку – у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати;

- у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку у розмірі 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати;

Водночас звертаємо увагу, що батьки або інші законні представники зобов’язані реєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

 

Начальник Менського районного відділу

державної реєстрації актів цивільного стану

Головного територіального управління

юстиції у Чернігівській області                                                                         Л.Попович

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.