Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Засідання Президії та постійних комісій районної ради

28-05-2019, 16:03 | Розділ: Новини | Переглядів: 637

 

Під головування очільниці районної ради Наталії Боюн сьогодні, 28 травня, відбулося розширене засідання Президії районної ради.

Голови постійних комісій, керівники депутатських фракцій попередньо обговорили питання порядку денного чергової, вісімнадцятої, сесії районної ради сьомого скликання, пленарне засідання якої відбудеться 5 червня о 10.00 год.

Відповідно до орієнтовного порядку денного, було розглянуто ряд питань бюджетної сфери. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Булавка проінформувала про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за І квартал 2019 року.

Особливу увагу члени Президії звернули на проект рішення щодо зміни розміру міжбюджетного трансферту: підняли питання встановлення причини зменшення суми розміру трансферту, який у поточному році згідно з договором передаватиметься з бюджету ОТГ до районного бюджету в частині фінансування КНП «Менська ЦРЛ». Депутати районної ради висловили свої застереження щодо неприпустимості зменшення розміру спів фінансування центральної районної лікарні з огляду на те, що розміри медичної субвенції з Державного бюджету України не покривають повністю витрати лікарні на виплату заробітної плати та оплату за енергоносії.

Також, начальник фінансового управління райдержадміністрації акцентувала увагу присутніх на змінах, які пропонується внести до рішення районної ради від 22 грудня 2018 року «Про районний бюджет на 2019 рік», а саме: погодити використання вільного залишку коштів районного бюджету, що склався станом на 01.01.2019 року в частині надходжень до загального фонду районного бюджету в сумі 30000,0 гривень. Утворений таким чином ресурс планується спрямувати на: придбання шкільного автобуса по Степанівському МНВК, встановлення іншої дотації Березнянській селищній раді для облаштування доріг комунальної власності, збільшення кошторисних призначень відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації для придбання лінолеуму для Локнистенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, збільшення кошторисних призначень на виплату заробітної плати працівникам установ бюджетної сфери, співфінансування будівництва шестиквартирного будинку для лікарів, придбання переносної рентген установки для ЦРЛ, що покращить рівень медичного обслуговування та дасть змогу проводити обстеження пацієнтів лікарні навіть у відділеннях.

Учасники засідання заслухали інформацію начальника відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Віктора Ємця про виконання програм у галузі освіти та підтримали перепрофілювання Сахнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та ЗЗСО І-ІІ ступенів, потреба в якому виникла внаслідок зменшення кількості учнів.

Про виконання програм у сфері соціального захисту населення проінформувала заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Рогова.

На засіданні Президії також розглянуто ряд інших питань: щодо перейменування Комунального позашкільного навчального закладу «Березнянська школа мистецтв ім.Г.Верьовки» та затвердження її Статуту у зв’язку із зміною законодавства України, створення груп продовженого дня, внесення змін до Програми фінансового забезпечення депутатських повноважень, щодо врегулювання відносин оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району тощо.

Після засідання Президії депутати районної ради працювали в постійних комісіях.

Всі проекти рішень порядку денного вісімнадцятої сесії районної ради розміщені на офіційному веб-сайті районної ради в розділі «Офіційні документи. Проекти рішень районної ради».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.