Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

На сесії районної ради звітував голова райдержадміністрації Валерій Щукін

28-02-2020, 16:24 | Розділ: Новини | Переглядів: 339

Пленарне засідання 22 сесії районної ради розпочалось з публічного звіту голови районної державної адміністрації Валерія Щукіна. Звітуючи, очільник виконавчої гілки району детально охарактеризував всі галузі та сфери діяльності: фінансову, економічну, освітянську, сільськогосподарську, житлово-комунальну тощо. Але основну увагу голова райдержадміністрації зосередив на галузі медицини та реформі, що наразі реалізується в державі. Зауважив, що основний етап реформи вторинної ланки медицини стартує з 1 квітня цього року. Передбачається, що медзаклади вторинного рівня, які уклали контракт з Національною службою здоров’я, будуть отримувати кошти від НСЗУ за кожний пролікований випадок. Щоб укласти договори з НСЗУ лікарням потрібно виконати кілька обов’язкових процедур: здійснити автономізацію закладу, комп’ютеризацію і зареєструватися у електронній медичній системі.

З метою комп'ютеризації закладу з районного бюджету були виділені кошти на придбання комп'ютерної техніки. У 2019 році лікарня придбала 13 комп'ютерів та 12 ноутбуків, ще 8 ноутбуків – у цьому році, що дало змогу створити 20 комп’ютеризованих робочих місць в амбулаторно-діагностичній службі та в кожному стаціонарному відділенні.

Укладено угоду щодо встановлення в закладі медичної інформаційної системи «Медстар Солюшенс». Менська центральна районна лікарня зареєстрована в електронній системі охорони здоров'я, повністю завершена реєстрація лікарів.

Всі медичні послуги, які буде закуповувати Національна служба здоров'я, розділено на 27 пакетів. По кожному із них встановлені умови надання медичних послуг, в першу чергу - щодо фахівців та обладнання.

Для районної державної адміністрації було зрозумілим – лікарня має перетворитися на сучасний, зручний заклад, де надають якісну медичну допомогу. З цією метою у 2019 році було закуплено комп'ютерний томограф, що дає можливість лікареві побачити максимально правдиву картину стану організму з різних точок і під різним кутом.

Поряд з ним в спеціально відремонтованому приміщенні розташувався новий цифровий рентгенологічний апарат. Лікарі вже мали змогу пересвідчитись наскільки чіткі та точні зображення на комп'ютері він видає.

Відповідно до вимог щодо обладнання відділення анестезіології- інтенсивної терапії у 2019 році поповнилось новим монітором пацієнта, який дає змогу спостерігати в безперервному режимі за тиском, пульсом, диханням та роботою серця пацієнта.

В полі зору влади постійно перебувало і питання забезпечення медичних закладів кваліфікованими кадрами.

Сьогодні спеціалізовану медичну допомогу жителям району надають 42 лікарі за 28 спеціальностями та 179 осіб середнього медичного персоналу. У штаті закладу 7 інтернів за спеціальністю хірургія, педіатрія, офтальмологія, неврологія.

З метою вирішення кадрових питань у 2019 році швидкими темпами було збудовано шестиквартирний будинок для медичних працівників. Два лікарі терапевти, два лікарі-анестезіологи та лікар-хірург вже отримали ключі від світлих, просторих квартир.

Крім того в районі діє «Програма забезпечення медичних закладів Менського району медичними кадрами на 2018 – 2024 роки» в рамках якої вже навчається один студент, який підписав угоду про відпрацювання в лікарні не менше 10 років. Етапи медичної реформи — це сходинки досягнення поставлених завдань. І ці сходинки центральна районна лікарня успішно долає.

Насамкінець, голова райдержадміністрації подякував депутатам районної ради за підтримку та розуміння проблем.

Також депутати розглянули ряд питань у бюджетній сфері: затвердили звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 2019 рік, внесли зміни до районного бюджету на 2019 та районного бюджету на 2020 рік.

Були внесені зміни до Програми підтримки розвитку первинної медичної допомоги у Менському районі на період 2018-2021 років, Програми забезпечення медичних закладів Менського району медичними кадрами на 2018-2024 роки, Програми культурно-мистецьких заходів та забезпечення розвитку творчих колективів на 2020 рік, а також Програми підтримки вторинної медичної допомоги у Менському районі на 2019-2021 роки шляхом визначення механізму відшкодування різниці в тарифах за медичні послуги в частині доплат до ставок за проліковані випадки.

Депутати районної ради розглянули інформацію про реалізацію Програми фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень та інших видатків, пов’язаних з діяльністю районної ради, зняли з контролю ряд районних програм, термін виконання яких закінчився в 2019 році.

Одноголосно депутати підтримали звернення до Президента України Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопустимості кодування українських телеканалів та щодо впровадження земельної реформи в Україні.

Вирішень ряд питань з управління комунальним майном та інше.

У «Різному» перед учасниками пленарного засідання виступили Тамара Кот, директор Менської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, яка проінформувала про організацію громадських робіт та їх фінансування у 2020 році, щодо ваучерів для навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття тощо.

Вадим Волков, головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, проінформував про взаємодію з органами місцевого самоврядування та депутатами місцевих рад щодо протидії і запобіганню домашнього насилля в сім’ях.

Також перед депутатами виступив головний інженер Корюківського РЕМу Ростислав Хіль, який проінформував про роботу енергетиків у районі, оперативності їх реагування на виклики тощо. Дане питання викликало жваве обговорення як серед депутатів районної ради, так і запрошених на пленарне засідання. Зокрема присутніх цікавили терміни реагування на виклики громадян, причини триденної відсутності електропостачання в с.Блистова під час негоди, питання комунікації з службами РЕМу, неналежною роботою кол-центру ПАТ «Чернігіобленерго» тощо.

В роботі сесії взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Микола Бутенко та Василь Леоненко.

Рішення, прийняті на двадцять другій сесії районної ради будуть розміщені на офіційному веб-сайті районної ради в розділі «Офіційні документи. 22 сесія 28.02.2020».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.