Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

09 листопада депутати районної ради зібрались на засідання 28 (позачергової) сесії Менської районної ради сьомого скликання

9-11-2020, 17:26 | Розділ: Новини | Переглядів: 9096

Пленарному засіданню передувало засідання Президії та постійних комісій районної ради.

На розгляд депутатського корпусу винесені нагальні питання, викликані потребою розгляду та вирішення ряду важливих бюджетних та майнових питань.

Пленарне засідання проходило з дотримання всіх санітарних норм та правил щодо соціальних дистанцій та масочного режиму.

На початку пленарного засідання голова районної ради Наталія Боюн привітала з прийдешнім святом – Днем працівників сільського господарства депутатів районної ради – аграріїв, голів фермерських господарств. Людей, які віддають свою працю, свої серце і душу землі-годувальниці, а ще й встигають займатись громадськими справами, працювати з виборцями – Горчинського Анатолія Володимировича, Максимця Віктора Миколайовича, Москаленка Сергія Миколайовича, Погребного Юрія Петровича. Депутатам вручені почесні відзнаки районної ради та райдержадміністрації.

Начальник фінансового відділу районної державної адміністрації Оксана Булавка проінформувала присутніх по основних аспектах питань порядку денного «Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 9 місяців 2020 року» та «Про внесення змін до рішення районної ради від 20.12.2019 № 499 «Про районний бюджет на 2020 рік». Зокрема, внесення змін до бюджету передбачає зміни в обсягах фінансування головних розпорядників коштів. Наприклад, Менській ЦРЛ виділено 45 тис. грн на оплату спожитих енергоносіїв, 45 тис. грн – на забезпечення виплати надбавок медичним працівникам інфекційного відділення, які надають допомогу хворим на COVID, 40,3 тис. грн - на придбання кисневого концентратора з двома виходами, 28 тис. грн – придбання захисних костюмів багаторазового використання, 20 тис. грн – придбання масок, деззасобів та інших витратних матеріалів, 37,9 – оплату послуг з перекваліфікації лікаря іншої спеціальності на лікаря-хірурга.

Олександр Карпенко, завідувач сектору культури і туризму районної державної адміністрації, проінформував депутатів по питаннях передачі до власності Березнянської селищної громади Березнянської мистецької школи ім. Г.Г.Верьовки та Березнянськиого історико-краєзнавчого музею ім. Г.Г.Верьовки, а також про ліквідацію районного організаційно-методичного центру культурно-освітніх установ.

Про передачу селищній громаді Комунального позашкільного навчального закладу «Березнянський будинок дитячої і юнацької творчості» та щодо змін до Районної програми організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти Менського району присутнім доповів Вадим Волков, головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації. Він, зокрема, зазначив, що до категорії дітей, що харчуються безкоштовно у школах, запропоновано включити дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

У «Різному» виступили медичний директор КНП «Менський ЦПМСД» Наталія Росомаха та генеральний директор КНП «Менська ЦРЛ» Григорій Разнован з інформацією щодо ситуації з COVID-19 на території району. Вчергове наголосили на серйозності ситуації та необхідності дотримуватись норм та правил, визначених Міністерством охорони здоров'я задля того, щоб зменшити ризик захворювання та зменшити навантаження на заклади охорони здоров'я. Наталія Росомаха повідомила, що на обліку в Центрі на даний час перебуває 141 хворий, з них 7 лікарів, 200 осіб – з кола контактних, що перебувають на самоізоляції. Велика кількість хворих несе за собою значне навантаження на сімейного лікаря. З норми прийому 22 особи фактично щодня приймається 30-40 осіб.

Григорій Разнован повідомив, про переповнення інфекційного відділення хворими на пневмонію. На даний час через велику кількість хворих на пневмонію в роботу по їх лікуванню задіяно також неврологічне відділення.

Зауважив, що нещодавно фонд лікарні поповнився двома кисневими концентраторами, тепер всього їх 7. Повідомив, що наша лікарня не має пакету по лікуванню COVID, хоча все робить для того, щоб заключити відповідний договір з НСЗУ. Вимоги до цього пакету високі, серед них – наявність певної кількості лікарів відповідних спеціальностей, а також вимоги до наявності певного виду кисневого обладнання.

Всі рішення двадцять восьмої (позачергової) сесії районної ради у визначений законом термін будуть оприлюднені на сайті районної ради в розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.