Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

25 грудня 2014 року відбулось пленарне засідання двадцять третьої сесії районної ради

26-12-2014, 12:43 | Розділ: Новини | Переглядів: 804

25 грудня 2014 року відбулось пленарне засідання чергової, двадцять третьої, сесії районної ради шостого скликання.

В роботі пленарного засідання взяли участь Мельничук В.В., заступник голови Чернігівської обласної ради та Зуб В.О., голова постійної комісії Чернігівської обласної ради з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС.

Перед початком пленарного засідання голова районної ради Невжинський В.М. вручив почесні грамоти районної ради посадовим особам місцевого самоврядування, які склали повноваження у зв’язку з виходом на пенсію, подякував за роботу на благо громад: Савченко Тетяні Василівні, Осьмаківському сільському голові, Харебі Миколі Васильовичу, Феськівському сільському голові, Прищепі Наталії Іванівні, секретарю Лісківської сільської ради, Ларкіній Вірі Григорівні, секретарю Семенівської сільської ради.

На початку роботи сесії до залу зайшло кілька чоловіків, які представилися членами громадської організації "Самооборона майдану". Пояснили, що до них звернулись жителі району з проханням не допустити продовження контракту з головним лікарем Менської ЦРЛ. Приблизно через півтори години «самооборонівці» вийшли із сесійної зали.

Першим питанням порядку денного сесія розглянула звіт голови районної ради. В обговоренні питання із звітами про роботу постійних комісій виступили депутати Ларченко Г.М., Єрмоленко В.М., Возіян М.Л., Василенко В.У., Соломко А.В.

З доповіддю по питанню "Про Програму економічного і соціального розвитку Менського району на 2015 рік" виступив перший заступник голови районної державної адміністрації Примаков Г.А. Голова районної ради Невжинський В.М. запропонував, враховуючи те, що дана програма, як правило, приймається разом з бюджетом, планувати на наступний рік не 4 пленарних засідання на рік, а 5, щоб приймати програму економічного і соціального розвитку Менського району спільно з бюджетом.

З короткою інформацією по питаннях порядку денного "Про звіт про виконання районного бюджету і витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за 9 місяців 2014 року" та "Про внесення змін до рішення районної ради від 29 січня 2014 року "Про районний бюджет на 2014 рік" перед присутніми виступила Булавка О.М., начальник фінансового управління райдержадміністрації. Відповіла на запитання депутатів Василенка В.У та Леоненка В.М. Василенко В.У. підняв питання оплати праці працівників управління соціального захисту райдержадміністрації. Леоненко В.М. заявив про недоречність придбання проектора для Гусавської ЗОШ І-ІІ ст., адже можливо ця школа буде найближчим часом закрита.

Депутати затвердили План роботи Менської районної ради на 2015 рік та План навчання в Школі місцевого самоврядування на 2015 рік.

Лукаш Д.О.,начальник відділу правового забезпечення виконавчого апарату райради проінформував присутніх по питаннях порядку денного "Про план діяльності районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2015 рік" та "Про затвердження Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності". З висновками постійної комісії з даних питань виступив голова постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та управління об'єктами комунальної власності Василенко В.У.

Васюк А.В., начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та з питань організаційної діяльності центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації доповіла по проекту питання порядку денного пленарного засідання "Про затвердження Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Менському районі на 2015-2016 роки".

Лях В.В., заступник голови районної ради виступив з інформацією по питанню "Про встановлення зменшеного розміру орендної плати". Василенко В.У. озвучив висновок постійної комісії з даного питання.

З інформацією про запропонований проект рішення "Про продовження дії контракту" виступив заступник голови районної ради Лях В.В.

Дане питання порядку денного і викликало найбільше спорів, особливо в частині продовження контракту з головним лікарем комунального закладу охорони здоров'я Менської районної ради Менська центральна районна лікарня Хомрачем П.П.

При цьому термін дії контракту з Дорошенко Наталією Валентинівною, директором Комунальної установи Менської районної ради «Трудовий архів Менського району» продовжено на 5 років, Підлипською Наталією Кузьмівною, директором Комунального закладу «Менський районний будинок культури» Менської районної ради продовжено на 3 роки, Дудко Інною Володимирівною, директором Комунального закладу «Менська централізована бібліотечна система» Менської районної ради - на 5 років.

В обговоренні питання виступили депутати Леоненко В.М., Мацішевська Л.В., Тарануха Ф.М., Кіндер В.М., Дзюба Н.М., заступник голови Чернігівської обласної ради Мельничук В.В. та голова постійної комісії Чернігівської обласної ради з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Зуб В.О.

В результаті поіменного голосування рішення в частині продовження контракту з головним лікарем Менської ЦРЛ не прийнято.

Також депутатами прийнято рішення щодо затвердження ряду районних програм: "Про Програму розвитку Комунального підприємства «Менарайкомунпослуга» Менської районної ради та забезпечення належного утримання майна комунальної власності, що знаходиться в управлінні даного підприємства, на 2015 рік", "Про Програму фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень та інших видатків, пов’язаних з діяльністю районної ради, на 2015 рік", "Про затвердження Програми розвитку комунальної установи Менської районної ради «Трудовий архів Менського району» на 2015 рік".

Прийнято рішення "Про перелік комунальних організацій, установ, закладів, підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району та майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Менського району а також розмежування повноважень щодо управління ними".

Було внесено зміни до Програми військово-Патріотичного виховання та підготовки молоді Менського району до служби в Збройних Силах України на 2013-2015 роки та затверджено програму «Пільги на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ інвалідам по зору І та ІІ гр., сім'ям загиблих воїнів-інтернаціоналістів та сім’ям загиблих під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України на 2015 рік».

Прийняті 11 рішень по ряду земельних питань.

Всього депутатами районної ради на пленарному засіданні розглянуто 29 питань.

В "Різному" перед присутніми виступив депутат районної ради Магула В.Г.

Наприкінці засідання голова районної ради Невжинський В.М. та голова районної державної адміністрації Мисник О.П. поздоровили всіх з наступаючими новорічними та різдвяними святами, побажали миру, добра, здоров'я, щастя та віри в краще майбутнє.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.