Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

30 березня 2016 року відбулось перше пленарне засідання третьої сесії районної ради сьомого скликання.

31-03-2016, 09:04 | Розділ: Новини | Переглядів: 714

На початку засідання депутати проголосували порядок денний сесії, який склав 48 питань.

Голова районної ради Олександр Мисник звернув увагу депутатів на те, що згідно із змінами, внесеними до ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», починаючи з 23 лютого 2016 року в усіх місцевих радах прийняття рішень проводиться виключно шляхом поіменного голосування. Результати поіменного голосування повинні бути розміщені на офіційному веб-сайті в день голосування. Регламентом районної ради сьомого скликання передбачено порядок поіменного голосування, результати голосування розміщені на офіційному веб-сайті районної ради у розділі «Офіційні документи. Рішення районної ради. 3 сесія, 30 березня 2016 року».

Першим питанням порядку денного сесії було «Про реалізацію Програми економічного та соціального розвитку на 2015 рік». У обговоренні виступили Фесюн Катерина Олексіївна, депутат районної ради від Менської районної партійної організації «Наш край», голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, АПР, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, Гузь Станіслав Вікторович, депутат районної ради від Менської районної організації «Блок Петра Порошенко «Солідарність», секретар постійної комісії з гуманітарних питань, сім’ї, молоді та соціального захисту населення. У своїх виступах депутати піднімали питання розвитку агропромислового комплексу і практичну відсутність його підтримки з боку держави, неврегульованість законодавства або неможливість реалізації його норм (зокрема, це стосується відсутності Генеральних планів населених пунктів), неналежного транспортного сполучення між сільськими населеними пунктами району та ряд інших проблемних питань.

Керівник місцевої прокуратури Клюй Іван Іванович та начальник Менського відділу поліції Гаврись Олександр Миколайович проінформували про стан забезпечення законності та правопорядку на території району, акцентували увагу на реформі правоохоронних органів.

Депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік, а також внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік.

Зокрема, зміни стосувались освоєння субвенції з обласного бюджету на виконання доручень виборців обласними депутатами (всього 163,1 тис. грн..):

- Дідур А.В. – 10 тис. грн.. направляє на виплату адресної допомоги соціально незахищеним громадянам, 23,1 тис. грн.. – на придбання музичних інструментів для Березнянської школи мистецтв;

- Бутенко М.О. – 20,0 тис. грн.. – виготовлення ПКД по встановленню твердопаливного котла в Дягівському дитсадку, 20,0 тис. грн.. - для виготовлення ПКД для стадіону «Колос»;

- Леоненко В.М. – всього 40,0 тис.грн. для зміцнення матеріально технічної бази Березнянського, Сахнівського, Синявського Будинків культури та Березнянського дитячого садка;

- Нужняк С.М. – всього 50,0 тис. грн.. на благоустрій території та зміцнення матеріально-технічної бази для сільських Будинків культури, клубів, ФАПів тощо (с.Бірківка, с.Блистова, с.Жовтневе, с.Куковичі, с.Ліски, с.Осьмаки, с.Семенівка, с.Слобідка, с.Ушня, смт Макошине).

Також планується забезпечити співфінансування об’єктів, що реалізуватимуться за кошти державного бюджету:

- реконструкція покрівлі районного Будинку культури (141,720 тис. грн..);

- реконструкція Менської районної гімназії з встановленням шатрової покрівлі, заміною вікон та вхідних дверей (101,925 тис.грн.).

Одноголосно прийняті районні Програми – забезпечення населення Менського району спеціалізованою медичною допомогою, оздоровлення та відпочинку дітей, передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості. Депутати також проголосували зміни до статутів закладів освіти, внесли зміни до чинних районних програм, розглянули ряд земельних та майнових питань.

Народні обранці прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, громадськості та міжнародної спільноти щодо звільнення Надії Савченко та всіх незаконно ув’язнених та засуджених у Російській Федерації.

А от питання реформування районної газети «Наше слово» не знайшло підтримки серед депутатів. По результатах голосування лише одинадцять голосів «ЗА», сімнадцять – «УТРИМАЛИСЬ». Мотивували депутати свою позицію тим, що закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» не враховує інтересів територіальних громад, що є власниками приміщення редакції, адже передбачає передачу її в оренду новоствореному суб’єкту господарювання на строк не менше 15 років як для бюджетних установ (а це 1 грн. на рік). Депутати вносили пропозицію підняти перед народними депутатами України питання щодо внесення змін до вказаного закону.

Всього депутатами районної ради розглянуто 45 питань.

У роботі сесії оголошена перерва, на наступному засіданні планується розглянути питання виборів заступника голови районної ради, та, у разі його обрання, умови оплати праці.

У роботі пленарного засідання взяв участь Дідур Арсен Володимирович, депутат Чернігівської обласної ради, заступник голови Чернігівської обласної ради. Про дату другого пленарного засідання третьої сесії районної ради буде проінформовано додатково.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.